Daniel Cheung

Què es valorarà de les nostres criatures en el futur?

L'Alfons Cornella, fundador de Institute of Next, ens explica com podem educar els nostres fills i filles perquè siguin felices i tinguin les aptituds que precisaran per un futur

9 de desembre de 2021 a les 06:44h
Daniel Cheung
Com serà el demà de les nostres criatures? Quins valors i aptituds han de tenir perquè siguin felices i contribueixin a crear un futur millor? Com les podem educar de cara a allò que vindrà?

Aquestes són algunes de les preguntes que sovint ens fem les famílies i que l'Alfons Cornella, fundador de Institute of Next té ben clares. Durant anys ha estudiat i analitzat processos de transformació i innovació i en el context de la Kid's Innovation Day va explicar-nos quines eren aquestes aptituds i aprenentatges que les criatures necessitarien pel seu futur


Partint de la base que moltes tasques de treball les faran robots, i faran moltes d'aquestes tasques millor que les persones, les persones haurem d'aportar allò que ens diferencia dels robots: la nostra humanitat. És per això que aquestes seran algunes de les aptituds i valors que necessitaran les nostres criatures en un futur:

La curiositat: Segons explica Cornella, és important que els infants tinguin el desig de conèixer, de trobar respostes i solucions. Ser curiós és ser creatiu i segons explica és necessari per estar bé. "La curiositat és el secret d'una vida feliç", ens diu. 


Les preguntes: Pel futur és fonamental que ens fem preguntes. L'expert assegura que les persones amb la ment oberta té una visió del món diferent i es fixa en altres coses. Si Newton no s'hagués preguntat per què una poma queia a terra, no haguera desenvolupat la teoria de la gravetat.

La imaginació: Cercar solucions creatives a problemes, imaginar-se possibles solucions manipulant informació generada intrínsecament. 


La creativitat: Alfons Cornella s'atreveix fins i tot a dir que és més rellevant que el coeficient intel·lectual. És la curiositat aplicada, l'educació basada en el fer, i per això creu que cal una formació dual: aprendre des de fer. 

En aquest sentit ens parla de BrightWorks, una escola de San Francisco en la que les criatures quan hi entren han de fabricar-se fins i tot la seva cadira. Des de la seva experiència veuen que fer quatre potes enlloc d'una sola és un gran invent i d'aquesta manera integren l'aprenentatge. 

La memòria: Tot plegat no funciona sense la memòria. Cal tenir dipòsit de coses que ja saps per generar-ne de noves. 

L'empatia: "Si no estàs en un col·lectiu no existeixes", diu Alfons Cornella. Explica que cal tenir espais per la comunitat i construir per aquesta col·lectivitat. 

La felicitat: Segons ens explica la felicitat és el flux que existeix just al mig dels reptes i les capacitats. Si els reptes són majors a les capacitats es genera ansietat, si aquests reptes són menors a les teves capacitats es genera avorriment. Cada dia cal créixer en aquestes dues dimensions per generar equilibri.

El propòsit: Cal que cadascú trobi aquest propòsit, empoderar nens i nenes i ajudar a descobrir aquest talent i el propòsit. 

Podeu seguir a l'Alfons Cornella a la seva web fent clic aquí
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat