Matthew Tkocz via Unsplash

Grups bombolla que es rebenten als parcs

Tan les criatures com el professorat es contagia més fora de l'escola que a l'interior del centre

per Criar.cat
Matthew Tkocz via Unsplash
La Bruna té 7 anys i està confinada novament. Els seus pares contacten amb Criar.cat per explicar-nos per què ho està. "Estem molt contents amb les mesures aplicades a l'escola, creiem que els grups estancs estan funcionant. El problema és a fora".

Quan surten del centre les famílies aprofiten la tarda per anar al parc. "Al parc hi ha criatures de tots els grups barrejades. És algo que no es pot controlar. No li diràs al teu fill o filla: no, amb aquest nen o aquesta nena no hi juguis que va a l'altra classe"; ens explica el pare de la Bruna.


La seva família s'havia plantejat fins i tot buscar una activitat alternativa per omplir les tardes: "Vam intentar fer activitats a casa, manualitats, cuinar... després però a les nits li costava més adormir-se... estava clar que necessitava activitat", ens asseguren.

El de la Bruna i la seva família és un problema generalitzat: què fer a la tarda per satisfer les necessitats de les criatures i a la vegada evitar riscos? Com es pot garantir que les criatures mantinguin els seus drets en una situació tan complicada? 


A l'escoleta de la Marta han trobat una "solució": cada tarda tots 8 infants de la mateixa classe ocupen un mateix parc tots a la vegada. És un parc petit prop de la llar d'infants i segons ens confirmen les seves mares gairebé ningú s'hi afegeix cap altra criatura: "Tenim sort de tenir aquest recurs, però entenem que no hi ha un parc per cada grup". 

Què fer a la tarda per satisfer les necessitats de les criatures i evitar riscos?


Altres famílies han decidit directament suprimir aquesta estona d'oci que els seus fills i filles tenien amb altres companyes i companys. Tot i això, la pràctica més estesa segueix sent enviar-los a casa d'avis i àvies i no oblidem que la majoria de vegades formen part d'un col·lectiu de risc. 

Les últimes dades del departament de Salut parlen per si soles: els grups bombolla es rebenten als parcs i fora de l'escola. La positivitat de les PCR per contactes als centres és inferior a la dels externs. En alguns casos fins i tot, la positivitat de les PCR fetes en membres de la comunitat educativa per contactes és la meitat de la qual es dona en les fetes per contactes externs a l'escola. 

Pel que fa al personal dels centres, la taxa de positivitat és del 2,6% per contactes a l'escola o l'institut i puja fins al 7,2% quan és per contactes aliens al centre. En aquest col·lectiu es fan entre 400 i 500 nomenaments diaris per cobrir les baixes que van sorgint. 

Si aquest patró es confirma, i es veu que a llarg termini els contagis augmenten fora dels centres educatius, ens caldrà veure i replantejar què fer amb tot plegat com a societat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres