iStock

Què són els «nadó arc de Sant Martí»

Has sentit a parlar del terme i no saps què és? T'expliquem què és un nadó arc de Sant Martí i un nadó estrella

6 de maig de 2022 a les 07:39h
iStock
per Criar.cat
Segons dades de l'Associació Espanyola de Ginecologia, entre el 10 i el 20% dels embarassos acaben en pèrdua. Segons un estudi realitzat a Escòcia, quan una dona es torna a quedar embarassada durant els 6 mesos després de la pèrdua, el risc de tornar-ne a patir una és un 33% més baix que si s'espera més temps.

L'avortament involuntari, la mort gestacional, perinatal i neonatal és encara molt tabú en determinats àmbits, i tot i que existeix la voluntat per part de famílies i professionals de parlar-ne, en l'àmbit social encara és una realitat incipientment visible.


Tant els termes nadó arc de Sant Martí com nadó estrella han sorgit del llenguatge popular, no científic, de les sensacions i sentiments de les famílies que han patit un avortament i un nou embaràs. 

Què significa nadó arc de Sant Martí? Es coneix com a nadó arc de Sant Martí aquell nadó que neix després d'una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal. És l'analogia de la llum després de la tempesta, de l'arc de Sant Martí que surt després de ploure.


És per aquest motiu que a les xarxes socials o bé als contes hi trobem una emoticona de l'arc de Sant Martí. Simbolitza l'arribada d'aquest ésser estimat després de la mort d'un altre. 

Què significa nadó estrella? Doncs significa aquest nadó que ha mort durant l'etapa gestacional o poc després del seu naixement. S'anomena d'aquesta manera perquè sempre seran presents a la vida dels seus progenitors, i encara que no es vegin sempre hi seran al seu record. 


Acompanyar aquesta família, el nadó estrella i el nadó arc de Sant Martí és fonamental pel seu benestar psicològic. La Noelia Sànchez, doula i terapeuta especialista en dol gestaciona, ens facilita les claus de com fer-ho. 


 
Arxivat a:
NounatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat