Jon Tyson

La Filomena deixa criatures sense classe i aules glaçades

Diversos centres educatius estan tancats pel perill de neu i gel a causa del temporal

14 de gener de 2021 a les 09:47h
Jon Tyson
 El pas del temporal Filomena ha deixat al nostre país moltes conseqüències que afecten el dia a dia de la ciutadania, però especialment en l’àmbit de l’educació i la criança s’ha fet notar obligant a suspendre les classes presencials en algunes comarques, i en d’altres dificultant el dia a dia dins les aules.

En un inici 53 centres de tot Catalunya no van poder obrir les seves portes després de les vacances de Nadal a causa dels estralls del temporal, i prop de 800 alumnes en van patir les conseqüències.


Les zones més afectades es troben al Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Ponent i algunes zones de Girona, que en alguns casos segueixen amb restriccions de mobilitat i afectacions en el servei de transport escolar.

Però aquesta no és la única conseqüència en el món educatiu del pas del temporal per casa nostra. Les noves mesures del PROCICAT per a frenar l’avenç de la tercera onada de la Covid-19 obliga a tots els centres a mantenir les finestres obertes com a mínim 15 minuts cada hora i afavorir la renovació d’aire dins les aules.


Això implica que bona part dels centres educatius de Catalunya han hagut de mantenir l’activitat educativa normal malgrat haver de treballar amb temperatures inferiors a 6 graus, amb grups d’alumnes assistint a classe protegits amb roba tèrmica, mantes i, fins i tot, guants.

Dins la comunitat educativa hi ha diversitat d’opinions, malgrat que la gran majoria coincideixen que no són les condicions òptimes per a desenvolupar l’activitat habitual de les escoles, i que les mesures dificulten considerablement les tasques tant del professorat com de l’alumnat.


“No podem pretendre que una classe sencera estigui atenta i pendent dels continguts i les dinàmiques que intentem desenvolupar, quan en el millor dels casos estan a 6 graus i abrigats amb tantes capes que amb prou feina poden moure’s” ens comparteix una professora d’una escola del nord de Girona, que ha hagut de canviar la distribució de la seva aula per a allunyar les criatures de la finestra i, alhora, mantenir les condicions de seguretat.

“La distribució i el clima a l’aula és essencial per a convidar a un bon ambient d’estudi i aprenentatge”, i en aquest sentit el col·lectiu de mestres reclama mesures que permetin garantir la seguretat a l’aula per a fer front a la Covid-19, però sense comprometre el benestar principalment dels alumnes.

Les temperatures comencen a suavitzar-se lleugerament, però la realitat de les aules de Catalunya segueix sent la d’un curs condicionat per moltes mesures i normatives que, malgrat ser necessàries pel context sanitari en el que ens trobem, han dificultat notablement el desenvolupament normal i normatiu de l’educació.

 

T'ha agradat aquest contingut?
 
Arxivat a:
Generalcovideducar
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Martí Artalejo
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat