Néixer com a casa però a l'hospital

Entra en funcionament la primera casa de parts de l'Institut Català de la Salut

per Criar.cat
Queda innaugurada la Casa Laietània: el nou Centre de naixements de Germans Trias, situat a Badalona. Es tracta d'un espai d'atenció al part natural, similar a un domicili, però amb la seguretat d'estar ubicat en un centre hospitalari d'alt nivell.
 

Així, les gestants que volen un part no medicalitzat ho poden fer en un entorn íntim i acollidor, amb la seguretat de tenir al costat, separat només per una porta, un equip de guàrdia d'Obstetrícia i Ginecologia i de Neonatologia i Anestesiologia, en el cas que fos necessari.

És oberta tots els dies durant les 24 hores. S'ha dissenyat com un espai confortable, íntim i acollidor, el més semblant possible a una llar. A les seves habitacions amb bany hi ha una banyera de parts i dutxa àmplia, un llit doble per descansar o utilitzar durant el part o el postpart, nevera, microones i utensilis per preparar infusions o cafè; màrfegues, lianes i pilotes i un espai amb barres de subjecció i mobles a alçades diferents per promoure la mobilitat.

 


El dia del part la gestant pot estar acompanyada durant tot el procés per la parella o acompanyant i si té més fills també hi poden ser. Al centre de naixements hi ha un espai de jocs i mobles adaptats als infants. 
 

Lucía Alcaraz, llevadora i coordinadora de la Casa Laietània ha assegurat que l'experiència en països del nostre entorn ha demostrat que mantenir el mateix equip de llevadores i mantenir una continuïtat d'atenció abans del part, durant el part i en el postpart, té bons resultats no només en temes de morbilitat sinó en experiència de la dona i en cost-efectiu".
  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres