Torna al consultori Torna a les consultes de Alimentació

Núria
Data: 31/01/21 15:44
Lactància materna en diferit
Bona tarda!

D'aquí a poc temps em reincorporo a la feina i hem començat a provar la lactància en diferit, però no hi ha manera que la petita prengui la llet. Hem provat de tot, xeringa, cullera i diferents bibes amb tetines de totes formes i mides. Ens podríeu donar alguna recomanació? La nena té 4 mesos i mai ha volgut el xumet tampoc...

Moltes gràcies!

Salutacions

Data: 11/02/2021 16:28

Hola,

Primer de tot dir-te que no és una etapa fàcil i que t'entenc perfectament i que el que et passa és totalment normal. El que li passa a la teva criatura, que és que no vol res que no sigui el pit per alimentar-se és totalment normal si esteu fent una lactància materna exclusiva. Et vull dir, i és important, que no cal anticipar-se. No cal provar totes aquestes coses abans de que arribi el moment de reincorporar-se a la feina perquè, al final, l'únic que creem és un ambient d'angoixa tant per a tu com per a la criatura. Quan tenen la mare a prop i el pit a demanda, doncs no volen res mes, i per molt que insistim l'únic que fem és generar aquest sentiment de frustració que no ens va bé.

Per tant, et diria que no provis res més fins que arribi el moment d'incorporar-te. Quan arribi aquest moment, ja serà el cuidador o cuidadora que estigui a càrrec de la teva criatura quan no hi siguis, qui s'encarregui de provar-ho i aconseguir-ho. Dir-te també que pot ser que passi els primers dies que la criatura s'esperi a que tu arribis per menjar. Tampoc et preocupis per això i confia que de mica en mica la criatura anirà menjant.

També et recomanaria que fessis un banc de llet, tenint en compte que si la criatura té 4 mesos i comptem que han d'ingerir entre 50ml i 150ml per presa, i tenint en compte que ha de menjar cada tres hores, doncs que tinguis aquestes quantitats a punt. Guardades sempre amb dosis petites, de màxim 50ml, per anar veient de mica en mica quina és la demanda real. I amb els dies i l'experiència podràs anar adaptant les quantitats.

Sobre com donar-li, tingues a punt algun recurs d'aquests que ja dius que has provat, com la xeringa o la cullera, i també és interessant provar-ho amb un gotet petit, ja sigui normal o uns específics que hi ha per a això que són de silicona i es diuen paladais. És una bona opció que molts odontòlegs recomanen perquè no s'ha de fer cap tipus de succió, i per tant té molts beneficis, i tampoc interfereix gens en la lactància materna. 


--
Respost per Mireia Serra Vilà (@muxi), experta en lactància i especialista en lactància en diferit.

Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat