L'abraçada, conte infantil

Contes per fomentar l'autoestima

L'Anna Mas, educadora social i creadora de Creaduca, ens ha preparat aquest llistat de llibres i contes per fomentar l'autoestima i autoconcepció

10 de febrer de 2022 a les 08:00h
L'abraçada, conte infantil
Es neix amb una autoestima: és quelcom que els infants desenvolupen de manera natural i que poden anar perdent si no treballem el reforç positiu. Hem de saber diferenciar entre autoestima i autoconcepte. 

Mentre l'autoestima és quelcom subjectiu i emocional, l'autoconcepte són les idees i les característiques que formen la imatge mental de com som. L'autoconcepte que nens i nenes tenen sobre ells i elles mateixos té un gran pes sobre tot allò relacionat amb el camp cognitiu i motivacional.


En aquest recull hi podreu trobar llibres per treballar l'autoestima des de ben petits i fins a l'adolescència, un recull fet amb la col·laboració de l'educadora social i creadora de Creaduca Anna Mas. 

  1. "L'abraçada" 
  2. "Salvatge"
  3. "Petita a la jungla"
  4. "Aquesta és l'Anita"
  5. "Jo soc" i "Jo vaig amb mi" 
  6. "T'estimo (quasi sempre)"
  7. "Contes per estimar-te millor"
  8. "La botiga de vides"

 

1. "L'abraçada", d'Eoin McLaughlin, Cristina Petit.  De 3 a 6 anys.
 

L'Eriçó està trist. Només una cosa pot animar-lo: una abraçada. Però cap animal el vol animar. A la Tortuga li passa exactament el mateix. L'Òliba explica que el problema és que l'Eriçó és massa punxegut i que la tortuga massa ossuda. Aconseguiran que algú els abraci?


Descarrega't una proposta didàctica per treballar aquest llibre a l'aula aquí 

2. "Salvatge", d'Emily Hughes. De 3 a 10 anys


Una nena viu feliç a la natura, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar. És audaç, valenta i increïblement lliure. Però un dia un nou animal entra en escena, un animal semblant a ella.

3. "Petita a la jungla". A partir de 3 anys


És difícil ser el petit d'una gran colla i més encara en la immensa jungla. Com més petit és més gran són les teves aventures i reptes. No importa com siguis de petit, només has de perdre la por i alimentar la teva curiositat. Marta Altés és una de les autores catalanes de llibre infantil amb més projecció internacional del moment. 

4. "Aquesta és l'Anita", de Joan Turu. A partir de 3 anys


L'Anita viu al fons del mar en un conte de fades. La crien els llops i parla amb els ocells. I tot això sense sortir de la seva habitació. Quin és el secret de l'Anita? Un viatge a la fantasia infantil

5. "Jo soc" i "Jo vaig amb mi", de Raquel Díaz Reguera. A partir dels 10 anys 


Són dos llibres que tracten l'autoestima i l'autoconcepció. A "Jo vaig amb mi" a una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Ella fa de tot per intentar-li agradar, fins que s'adona que ja no és ella i intenta recuperar qui és, la seva essència. 

A "Jo sóc", al Martí li agrada una nena. Ell és popular, ella és rara. Ell és bo en esports, ella és diferent. 6. "T'estimo (quasi sempre)" d'Anna Llenas. A partir de 4 anys


Per què una mateixa característica d'una persona de vegades ens agrada i de vegades ens molesta? Lolo i Rita són molt diferents entre ells i de vegades acceptar aquesta diversitat no sempre és senzill. Un llibre que convida a la comprensió d'allò que ens fa diferents. 

7. "Contes per estimar-te millor", d'àlex Rovira i Francesc Miralles. A partir de 6 anys


Petites històries per reflexionar. i que tracten l'autoestima, l'eina més important amb què comptem per circular feliços per la muntanya russa de la vida. Les 35 històries que integren aquest llibre ensenyen a cultivar aquest poder des de la infantesa, despertant la imaginació, l'humor, la resiliència, l'amor i l'acceptació del que som. 

8. "La botiga de vides", d'Adrià Aguacil - A partir de 5 anys. 


La Júlia és una friqui: esquifida i maldestra, porta ferros, ulleres grosses i rodones i un rellotge de Doraemon. Els còmics i els llibres són els seus únics amics. No arribarà a ser mai com la Clara, que té carisma i fama. Però un dia un desconegut li dona un fullet en què s'anuncia una botiga de vides: allà et pots comprar una vida nova, però a canvi la teva està en venda. 


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Martí Artalejo
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat