Un estudi publicat a
Psychological Science conclou definitivament que els
nadons són molt sensibles als gustos i a l'olfacte ja des del ventre matern.
A partir d'ecografies 4D a nadons de 36 setmanes es va estudiar
la reacció del cos i les cares dels bebès quan la mare ingeria certs aliments. En total la mostra va ser de 100 dones embarassades d'entre 18 i 40 anys: 35 d'aquestes dones va consumir una càpsula de col kale, 35 de pastanaga i 30 d'elles no va ser exposada a cap d'aquests sabors.
El resultat?
Quan la mare menjava pastanaga el nadó somreia mentre que les mares que havien menjat col kale en general els nadons tenien faccions similars a la del plor.
Imatge de nadó 4D exposat al sabor de pastanaga
imatge de nadó 4D exposat al sabor de la col kale
Les persones responsables de l'estudi expliquen la
importància d'una dieta sana durant l'embaràs i el fet que els bebès ja van experimentant i integrant aquests sabors des del ventre matern.
Les investigacions continuaran amb la mateixa mostra per saber si els sabors que han experimentat a l'úter afecten
l'acceptació de nous aliments durant la infància. Totes les dones que han participat en l'estudi són blanques i britàniques, i per tant, caldria veure si el factor cultural és determinant a l'hora d'acceptar els sabors amargs.