imatge creada amb IA

Eines d'intel·ligència artificial que et poden ajudar si ets mestre/a

La IA a l'educació: algunes eines d'utilitat

3 de maig de 2023 a les 07:30h
imatge creada amb IA
El paper del professorat en ajudar a l'alumnat a conèixer els seus drets digitals i respectar-los és fonamental. Segons la guia "Per què la IA a l'educació", els drets digitals són cada cop més drets socials. 

Conèixer com s'està introduint la intel·ligència artificial en l'educació a l'estat espanyol i què pot aportar la IA a l'educació i a l'avaluació són alguns dels objectius d'aquesta guia. Hem parlat amb diverses especialistes en xarxes socials, IA i educació i aquestes són algunes de les recomanacions que ens han fet:  


Per utilitzar a l'aula

Prismas: un projecte de Santillana que proporciona a les persones docents totes les dades que necessiten per tal de revisar el progrés de les seves classes i a la vegada facilita anàlisis complexos, prediccions i recomanacions per tal de millorar els resultats. Permet personalitzar i generar itineraris, crear classes, gestionar temari, contingut, comunicacions en grup i posar nota a l'alumnat. 


Generador QR: n'hi ha molts de diferents. Es poden posar a manualitats que s'han fet a l'escola o a treballs per tal d'ampliar la informació amb més contingut (música, vídeos...)

Curipod: És una plataforma basada en IA que permet generar textos, preguntes, exercicis i activitats personalitzades per cada alumne. 


Whisper: eina IA per transcriure les classes i conferències a text, però també es pot utilitzar per crear recursos educatius basats en l'àudio. També pot ser d'utilitat per estudiants amb discapacitat auditiva. 

Per les tutories

Tutors intel·ligents o ITS (Intelligent Tutoring System): 
Contribueix a l'educació personalitzada i ajuda a preparar els continguts i la velocitat de presentació adaptats a les característiques de cada estudiant.

Planificació i avaluació

Education copilot: Una eina d'IA per planificar les classes. Permet generar concursos, tests i altres eines dinàmiques que poden contribuir a l'aprenentatge. 

Tutorai.me: Una eina per a preparar currículums i lliçons que encara està per polir però que pot ser de gran utilitat en un futur.

Gradescope: l'equip docent puja els exàmens a la plataforma i la IA ordena i agrupa les respostes per verificar-les. A més proporciona una anàlisi detallat de cada resposta i dels conceptes adquirits. 

Grammarly: corregeix errors d'ortografia i pot servir també per detectar problemes d'estil.

Per gestionar els centres (horaris, espais, inventaris, alerta i seguretat)

Hi ha diverses eines per tal de poder generar horaris (ascTimetables, aula1, BEST, iplanner). En destaquem un que a més permet generar imatges per tal que l'alumnat d'educació infantil sàpiga quina activitat ve a continuació: és el generador d'horaris d'ARASAAC.


Hi ha moltes altres eines IA que poden ser d'utilitat. Aquestes només en són algunes d'exemple.

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Martí Albesa
per Lluís Girona
El Govern accedeix a la proposta del Consell d'Educació de Catalunya que demanava tenir cinc dies laborables per preparar el retorn a les aules
Imatge il·lustrativa
Guillaume de Germain
per Alba Castellvi Miquel/Irene Ramentol
Claus perquè els infants es posin reptes, amb una mirada inclusiva
Imatge il·lustrativa
Ksenia Makagonov
Hi ha aprenentatges que superen els riscs des del punt de vista neurocientífic
Imatge il·lustrativa
Departament d'Educació
per Irene Ramentol
Propostes pedagògiques per Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat