imatge creada amb IA

Eines d'intel·ligència artificial que et poden ajudar si ets mestre/a

La IA a l'educació: algunes eines d'utilitat

imatge creada amb IA
El paper del professorat en ajudar a l'alumnat a conèixer els seus drets digitals i respectar-los és fonamental. Segons la guia "Per què la IA a l'educació", els drets digitals són cada cop més drets socials. 

Conèixer com s'està introduint la intel·ligència artificial en l'educació a l'estat espanyol i què pot aportar la IA a l'educació i a l'avaluació són alguns dels objectius d'aquesta guia. Hem parlat amb diverses especialistes en xarxes socials, IA i educació i aquestes són algunes de les recomanacions que ens han fet:  


Per utilitzar a l'aula

Prismas: un projecte de Santillana que proporciona a les persones docents totes les dades que necessiten per tal de revisar el progrés de les seves classes i a la vegada facilita anàlisis complexos, prediccions i recomanacions per tal de millorar els resultats. Permet personalitzar i generar itineraris, crear classes, gestionar temari, contingut, comunicacions en grup i posar nota a l'alumnat. 


Generador QR: n'hi ha molts de diferents. Es poden posar a manualitats que s'han fet a l'escola o a treballs per tal d'ampliar la informació amb més contingut (música, vídeos...)

Curipod: És una plataforma basada en IA que permet generar textos, preguntes, exercicis i activitats personalitzades per cada alumne. 

Whisper: eina IA per transcriure les classes i conferències a text, però també es pot utilitzar per crear recursos educatius basats en l'àudio. També pot ser d'utilitat per estudiants amb discapacitat auditiva. 

Per les tutories

Tutors intel·ligents o ITS (Intelligent Tutoring System): 
Contribueix a l'educació personalitzada i ajuda a preparar els continguts i la velocitat de presentació adaptats a les característiques de cada estudiant.

Planificació i avaluació

Education copilot: Una eina d'IA per planificar les classes. Permet generar concursos, tests i altres eines dinàmiques que poden contribuir a l'aprenentatge. 

Tutorai.me: Una eina per a preparar currículums i lliçons que encara està per polir però que pot ser de gran utilitat en un futur.

Gradescope: l'equip docent puja els exàmens a la plataforma i la IA ordena i agrupa les respostes per verificar-les. A més proporciona una anàlisi detallat de cada resposta i dels conceptes adquirits. 

Grammarly: corregeix errors d'ortografia i pot servir també per detectar problemes d'estil.

Per gestionar els centres (horaris, espais, inventaris, alerta i seguretat)

Hi ha diverses eines per tal de poder generar horaris (ascTimetables, aula1, BEST, iplanner). En destaquem un que a més permet generar imatges per tal que l'alumnat d'educació infantil sàpiga quina activitat ve a continuació: és el generador d'horaris d'ARASAAC.


Hi ha moltes altres eines IA que poden ser d'utilitat. Aquestes només en són algunes d'exemple.

 
Alba Carreres
Responsable editorial de Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres