Setmana 31 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 31 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 10:00h
per Criar.cat
El fetus ja mesura 40 centímetres i pesa aproximadament 1.700 grams. L’aparell respiratori se segueix formant tot i que ja està gairebé a punt d’acabar la seva maduració. Imita els moviments respiratoris movent el diafragma i és possible que tingui singlot. 

Els seus ossos ja estan completament formats tot i que són molt tous. Ara ja pot obrir les parpelles i la seva pell s’observa més rosada gràcies a l’acumulació de greix subcutani. El ronyó ja és capaç de realitzar el filtratge de la sang i d’eliminar-ne el resultat a través de l’orina, que acaba formant part del líquid amniòtic. 
Què es pot notar?

L’augment de pes durant aquesta setmana ja serà força notori. Al final de l’embaràs es recomana no superar el 15% del pes inicial, tot i que depenent del tipus de constitució això pot canviar. 

Les contraccions de Braxton Hicks poden ser cada vegada més freqüents en caminar o bé fer petits esforços i també al vespre, tot i això, no han de ser ni regulars ni poc espaiades en el temps. En el cas que siguin regulars i doloroses cal consultar a un/a professional sanitari/a. 

A partir d’aquesta setmana se sol iniciar el canvi de postura del fetus cap per avall i hi ha persones que poden notar aquest canvi així com un augment de pressió a la zona pèlvica. 

Consells de salut

Els exercicis de relaxació, respiració o preparació de sòl pèlvic són especialment indicats a mesura que s’aproxima la data prevista de part. A partir de les setmanes vinents ja es pot començar a realitzar un massatge a la zona perineal per tal de flexibilitzar la musculatura pèlvica. Fent clic aquí pots aprendre a fer-loSetmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
fotograma de Sirocco i el Regne dels Vents
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat