Torna al consultori Torna a les consultes de Porteig i son

Susagna Barniol
Data: 17/01/21 12:48
Dormir tota la nit i canvi a la seva habitació
Hola, tincc una nena que fara 3 anys al març.


Dormim totes 3 a la mateixa habitació. Ella al seu llit i nosaltres al nostre, però junts.


Per anar a dormir bé, li costa una mica adormir-se però seguim un ritual i bé. Però durant la nit es mou mooolt, es desperta demanant la mama, et busca tota l'estona... i això ens impedeix dormir a nosaltres.


Mai ha dormit d'una tirada tota la nit, però ara ja fa un temps que s'ha accentuat.


I ens agradaria ajudar-la a que dormís al seu llit tota la nit.


Un parell de canvis que hi ha hagut els últims mesos, a part del Covid, és que a mi hem van diagnosticar un càncer al juny i vam haver de deixar de mamar d'un dia per l'altre, i que fa una setmana hem tornat a la llar d'infants des del març.

Moltes gràcies

Data: 18/02/2021 10:17

Hola Susagna,

Tal com ens diuen sempre les nostres especialistes, les situacions d'estrès i ansietat es transmeten a les nostres criatures, encara que no ens n'adnonem, i les circumstàncies que comentes poden estar afectant el son de la vostra filla. En aquest #CriarTalks que vam fer amb l'Olga Sesé, especialista en el son de BabyREM, dona algunes pautes de com fer el canvi a la seva pròpia habitació de manera respectuosa. 

Ella recomana no fer coincidir en el temps diversos canvis importants. Passa el mateix amb la retirada del bolquer, o treure el xumet. Són processos que no haurien de coincidir amb altres grans canvis. Segons explica, als tres anys seria ja el moment de que la criatura passi a dormir a la seva pròpia habitació, i dona algunes pautes de com fer-ho, que és, sobretot, mentalitzant-la i parlant-hi. Al minut 11:30 de la xerrada, parla concretament dels infants d'entre dos i tres anys i dona alguns consells, com que hi hagi un llumet especial, o que ho vinculem a explicar un conte abans de dormir. El que és més important és que, un cop hem decidit fer el canvi, no hem de tornar enrere, i si es lleva i ve a la nostra habitació, l'hem d'acompanyar de nou a dormir al seu llit. També al minut 20:50 parla d'implicar a la pròpia criatura en el procés del canvi d'habitació. 


Respost per l'equip de Criar.cat (@criarcat)

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat