Torna al consultori Torna a les consultes de Porteig i son

Marina
Data: 30/01/21 14:31
Com ajudar a aprendre a conciliar el son sol/a
Tinc una petita de 4 mesos i no és capaç de conciliar el son sense ajudes externes: soroll blanc, braços, porteig o pit. Durant el dia, pràcticament és braços o porteig. A la nit, tot i fer rutina abans de deixar-la al "colecho" (bany, menjar, conte i/o música relaxant), acabem en braços i soroll blanc. A més a més, com s'adorm així, l'única manera de mantenir-la adormida durant la nit (i el dia si volem que dormi més de 45 minuts) és enganxada al pit (o molt a prop) i/o amb el soroll blanc. Alguna proposta per ajudar-la a aprendre a conciliar (i mantenir) el son (si pot ser sense plors) ? Gràcies!

Data: 18/02/2021 10:16

Hola Marina,

Et convidem a donar un cop d'ull a aquest #CriarTalks que vam fer amb l'Olga Sesé, especialista en son infantil de BabyREM, on justament vam parlar de tots aquests temes que comentes. Ella ens explicava que hem de tenir present que fins als tres o quatre mesos no s'estableix el cicle circadià, que és el que regula el son i els permet diferenciar entre el dia i la nit. 

És difícil que amb 4 mesos pugueu establir-li unes rutines fixes, i segurament notareu un canvi més aviat de cara als 5 o 6 mesos. Tot i això, és important mantenir unes pautes i uns rutines, perquè s'hi vagi acostumant. A la xerrada també hi parla de quantes hores cal dormir, segons l'edat, quines ajudes li podem oferir, etc. L'Olga Sesé defensa que no s'ha de deixar plorar les criatures, però, tal com explica, sempre que hi ha un canvi, com per exemple, quan decidim que volem que l'infant dormi sense ajudes (com el soroll blanc o el bressolar), la criatura plorarà, perquè les necessites. S'ha d'acostumar a no tenir-les, però en aquest moment és important acompanyar-lo i calmar-lo. Si, per exemple, s'adorm prenent pit i decidim que és el moment d'aprendre a dormir sense, l'hem de retirar, però sí que hem d'acariciar i fer un acompanyament, no deixar-los sols. També podem oferir un peluix com alternativa, perquè els reconforta.


Respost per l'equip de Criar.cat (@criarcat)

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat