Torna al consultori Torna a les consultes de Alimentació

Pilar
Data: 11/02/21 13:42
Lactància matern
La meua filla te nou mesos, i vaig començar a treballar quan ella en tenia 4. Però fa un parell de setmanes cap aquí no trec prouta llet amb el tirallets, en canvi quan ella és a casa no tinc cap pega. El problema és que estic a dos bosses d’acabar amb el banc de llet que tenia guardat. Què pot haver passat? I el més important, què puc fer? Ella va a l’escola bressol i tinc por que la propera setmana hagi de comprar fórmula. Si la trec manualment me’n surt bastanta. Gràcies.

Data: 22/02/2021 12:21

Hola!

Primer de tot dir-te que el nou mesos ja de per sí és una etapa dura. La criatura té el que s'anomena "angoixa per separació", té molta dependència de la mare. És quan acaba el període d'extragestació i realment necessiten estar molt en contacte amb la mare,  i per tant ja de per sí no és una etapa fàcil.

El que em comentes de que t'ha baixat la producció, és normal. No sé quan vas fer el primer banc de llet, però durant els tres primers mesos de vida és força fàcil poder fer un banc de llet i aconseguir extraccions molt efectives amb el tirallets, bàsicament perquè la glàndula acostuma a estar treballant a tope, i per tant és més fàcil. A partir dels 3 mesos, que la producció es regula, cada cop costa més fer grans extraccions amb el tirallets. Per tant és normal. A més, si fa temps que el fas servir, que pel que explica ja fa ben bé 5 mesos, també és normal que caigui en picat aquest ritme d'extraccions. 

Per tant, et diria primer de tot, que intentis augmentar la freqüència de les extraccions. Sempre és més efectiu fer-ho sovint i poc, que fer-ho un sol cop al dia i molta estona. Per tant si pots augmentar la freqüència, això et jugarà a favor segur. Després, una altra possible millora podria venir de combinar el tirallets amb extracció manual, i a més fer-ho a prop de la teva filla. Això millorarà el reflexe d'ejecció de la llet. I si no també ho pots provar just abans que la nena faci una presa. 

És molt important que et créis una rutina per les extraccions: el mateix ambient, a la mateixa hora del dia... crear-te una rutina diària per fer aquestes extraccions. Recorda que el més efectiu és més freqüència i menys estona. .


Respost per Mireia Serra (@muxi), assessora de lactància.
Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat