Torna al consultori Torna a les consultes de Psicologia i gestió emocional

anònim
Data: 03/11/20 15:42
Em preocupa molt que les meves filles visquin un reconfinament
Hola, soc una mama d'una nena de tres anys i una d'un any i el que em preocupa molt són els dies d'aïllament que els faran fer si hi ha un positiu a la classe, encara que elles no siguin positives. Em preocupa molt perquè per a elles estar tancades 10 dies és molt greu, i sobretot per la de un any, ara que ha començat a l'escola i s'està adaptant, si me la tanquen, l'hauré d'anar adaptant cada vegada. I això em preocupa.

Data: 03/11/2020 15:52

Hola,

doncs el primer que et diria és que entenc perfectament aquesta preocupació. Tota aquesta situació del Covid és tant nova que és normal que ens preocupi fins i tot als psicòlegs, que encara no sabem com afectarà això a les nostres filles i per tant és totalment normal que ens preocupi. El que sí que et diria és que, com que de moment això encara no ha passat, mirem de viure una mica l'aquí i ara. Intentar no crear-nos angoixa pel que vindrà.

Et diria que, si això passa, puguis confiar en que tindràs, o tindreu com a família, els recursos suficients per encarar aquesta situació i sabreu fer el que calgui. Una cosa que també et podem dir és que, si això passa, és important adaptar la casa perquè puguin moure's i puguin tenir les necessitats motrius cobertes i tot això se'ls faci una mica més fàcil. També explicar molt el que està passant, posar paraules. Però, com et deia, és confiar en que sabreu el que cal fer si això ve, que esperem que no. I que, si no, sabreu demanar ajuda.

Per últim dir-te sobre el tema de les adaptacions, que normalment les readaptacions són més fàcils, perquè els nens i nenes ja coneixen els espais i a les educadores, i per tant no és mai tornar a començar de zero, tot el progrés que està fet, ja està fet. Una abraçada! 

Respost per Paola Roig, de Pellapellbcn (@pellapellbcn), psicòlogues perinatals.


Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat