El dolor en les relacions sexuals no és normal. Tampoc després de ser mare

El dolor en les relacions no és normal. La vagina té memòria.

per Criar.cat
Ni estrips, ni episiotomies ni cicatrius de cesària han d'impedir que sentis plaer en les teves relacions sexuals amb penetració. Sovint es normalitza el dolor de les relacions després de la quarentena, es creu que aquest dolor o molèstia és quelcom normal i que ja marxarà.

Segons ens explica la llevadora de l'ALPACC, Alba Pallisé, les consultes per dolor o molèstia en relacions fins i tot es troben en consulta amb dones que no han parit. "No s'hauria de permetre mai", assegura. 


La manca d'autoconeixement, d'autoexploració, el fet de començar a tenir relacions sexuals sense haver-se mirat la vagina a un mirall, sense haver-se tocat per saber quines zones produeixen més plaer, és una de les principals causes d'aquesta normalització i passen més sovint en relacions coitals amb persones amb genitals masculins.

Després de la maternitat és un altre d'aquests moments en els quals sovint s'accepta socialment aquesta mena de dolències. 


Segons explica Alba Pallisé, qualsevol dolor ens avisa que alguna cosa no està funcionant bé. La nostra vagina té memòria, és un sistema muscular que si té una vivència negativa queda com una història. En aquest sentit cap dona hauria de tolerar cap mena de dolor i molèstia.


Si acabes de ser mare i tens una dolència, molèstia a un estrip episiotomia o cicatriu que sàpigues que des dels ASIR, les llevadores o bé fisios del sòl pelvià entre altres professionals et poden ajudar. 

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres