Adrià Costa

Al teu fill/a li agraden els petards? Consells per prevenir accidents

Com han d'encendre els petards? Explica'ls que no els han de guardar mai a la butxaca...

per Criar.cat
Adrià Costa

Hi ha partidaris i detractors dels petards. Però a qui li agrada, acostuma a gaudir-los molt. Si el teu fill o filla és dels que li encanten, us recomanem llegir aquests consells a continuació per garantir que els tira de forma segura. 

 El primer és tenir present com a adults sempre hem d'acompanyar els menors a comprar els petards i informar-nos bé de quins són els indicats per a cada edat. Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat, i deixeu-vos assessorar per un professional.


Cal explicar-los com els han de manipular, i estar present en tot moment per prevenir qualsevol incident. Una manipulació incorrecta dels productes pirotècnics pot provocar cremades i altres lesions importants. No han de subjectar els petards amb les mans i no els han de posar mai a prop de la cara ni del cos. Tampoc s'han de guardar a la butxaca ni encendre dins d'objectes perquè l'explosió podria causar ferides greus. 

Expliqueu-los que no han de llançar ni manipuleu petards des dels balcons o les finestres. Ni tampoc encendre cap petard dins d'un habitatge.


Utilitzeu mitjans segurs, com les metxes, per encendre el material pirotècnic. Enceneu sempre la metxa per l'extrem, perquè tingueu temps d'enretirar-vos. Si un petard no s'encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

Expliqueu-los que no s'han de llançar coets ni petards a menys de 500 metres de zones forestals. Ni tampoc contra ningú ni en el mobiliari urbà (contenidors, papereres, bancs...).


I si hi ha cremades, com s'ha d'actuar? Una de les lesions més freqüents per la revetlla són les cremades, i convé tenir quatre nocions de primers auxilis per actuar en cas de trobar-nos-hi amb una criatura: 

En cas de cremada, apliqueu aigua durant uns minuts. Ha de ser tèbia, ja que l'aigua freda empitjoraria la profunditat de la cremada. No rebenteu les butllofes i no apliqueu pomades ni cremes ni cap altre desinfectant fins que l'hagi valorat un/a professional. Cobriu la cremada i no arrenqueu la roba en cas que n'hi hagi quedat adherida. 

En cas que els entri alguna cosa als ulls...

Feu rentats amb aigua abundant. No fregueu els ulls i no apliqueu ni pomades ni col·liris. Tampoc feu servir pinces per intentar extreure cap objecte de l'ull.

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres