Adrià Costa

Al teu fill/a li agraden els petards? Consells per prevenir accidents

Com han d'encendre els petards? Explica'ls que no els han de guardar mai a la butxaca...

22 de juny de 2022 a les 16:00h
Adrià Costa
per Criar.cat

Hi ha partidaris i detractors dels petards. Però a qui li agrada, acostuma a gaudir-los molt. Si el teu fill o filla és dels que li encanten, us recomanem llegir aquests consells a continuació per garantir que els tira de forma segura. 

 El primer és tenir present com a adults sempre hem d'acompanyar els menors a comprar els petards i informar-nos bé de quins són els indicats per a cada edat. Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat, i deixeu-vos assessorar per un professional.


Cal explicar-los com els han de manipular, i estar present en tot moment per prevenir qualsevol incident. Una manipulació incorrecta dels productes pirotècnics pot provocar cremades i altres lesions importants. No han de subjectar els petards amb les mans i no els han de posar mai a prop de la cara ni del cos. Tampoc s'han de guardar a la butxaca ni encendre dins d'objectes perquè l'explosió podria causar ferides greus. 

Expliqueu-los que no han de llançar ni manipuleu petards des dels balcons o les finestres. Ni tampoc encendre cap petard dins d'un habitatge.


Utilitzeu mitjans segurs, com les metxes, per encendre el material pirotècnic. Enceneu sempre la metxa per l'extrem, perquè tingueu temps d'enretirar-vos. Si un petard no s'encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

Expliqueu-los que no s'han de llançar coets ni petards a menys de 500 metres de zones forestals. Ni tampoc contra ningú ni en el mobiliari urbà (contenidors, papereres, bancs...).


I si hi ha cremades, com s'ha d'actuar? Una de les lesions més freqüents per la revetlla són les cremades, i convé tenir quatre nocions de primers auxilis per actuar en cas de trobar-nos-hi amb una criatura: 

En cas de cremada, apliqueu aigua durant uns minuts. Ha de ser tèbia, ja que l'aigua freda empitjoraria la profunditat de la cremada. No rebenteu les butllofes i no apliqueu pomades ni cremes ni cap altre desinfectant fins que l'hagi valorat un/a professional. Cobriu la cremada i no arrenqueu la roba en cas que n'hi hagi quedat adherida. 

En cas que els entri alguna cosa als ulls...

Feu rentats amb aigua abundant. No fregueu els ulls i no apliqueu ni pomades ni col·liris. Tampoc feu servir pinces per intentar extreure cap objecte de l'ull.

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Museu del Disseny
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres