Adrià Costa

El pla d'Educació per reduir l'hora lectiva a partir del gener

3.566 nous docents al gener i flexibilitat per als centres

20 d'octubre de 2022 a les 18:57h
Adrià Costa
per Criar.cat
El departament d'Educació ha presentat a les direccions de les escoles la proposta per aplicar la reducció d'una hora lectiva setmanal al professora a partir de l'1 de gener.

S'incorporaran 3.566 nous docents per cobrir les hores restants, amb una inversió pública de 175 milions d'euros. La intenció és fer-ho amb la màxima flexibilitat possible perquè tingui el menor impacte pedagògic possible.


S'intentarà no substituir els tutors ni els mestres especialistes, i tampoc superar el límit del 10% de docents a mitja jornada en un mateix centre. Els nomenaments es faran a mitjan desembre.

Sobre el risc que hi hagi vacants en algunes especialitats, el departament confia que no passi però assegura que estaran preparats per fer-hi front. Així, es podran presentar docents amb més d'una especialitat o que es comprometin a fer el màster tot i que encara no el tinguin aprovat.També mantindran les borses obertes de manera permanent i oferiran places a docents d'altres serveis territorials. Una altra proposta és que alguns mestres que fan hores de vigilància al pati passin a dedicar-les a tasques de coordinació.

La reducció d'una hora lectiva dels professors de primària i secundària era una de les principals reivindicacions dels sindicats perquè formava part de les retallades aplicades fa una dècada, quan se'ls va augmentar una hora per evitar contractar més personal, i que encara no s'havia revertit. Això es tradueix ara en el fet que els docents de primària passen de fer 24 hores impartint classes a fer-ne 23. I de 19 a 18 hores en el cas els professors de secundària.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres