Adrià Costa

El pla d'Educació per reduir l'hora lectiva a partir del gener

3.566 nous docents al gener i flexibilitat per als centres

Adrià Costa
per Criar.cat
El departament d'Educació ha presentat a les direccions de les escoles la proposta per aplicar la reducció d'una hora lectiva setmanal al professora a partir de l'1 de gener.

S'incorporaran 3.566 nous docents per cobrir les hores restants, amb una inversió pública de 175 milions d'euros. La intenció és fer-ho amb la màxima flexibilitat possible perquè tingui el menor impacte pedagògic possible.


S'intentarà no substituir els tutors ni els mestres especialistes, i tampoc superar el límit del 10% de docents a mitja jornada en un mateix centre. Els nomenaments es faran a mitjan desembre.

Sobre el risc que hi hagi vacants en algunes especialitats, el departament confia que no passi però assegura que estaran preparats per fer-hi front. Així, es podran presentar docents amb més d'una especialitat o que es comprometin a fer el màster tot i que encara no el tinguin aprovat.També mantindran les borses obertes de manera permanent i oferiran places a docents d'altres serveis territorials. Una altra proposta és que alguns mestres que fan hores de vigilància al pati passin a dedicar-les a tasques de coordinació.

La reducció d'una hora lectiva dels professors de primària i secundària era una de les principals reivindicacions dels sindicats perquè formava part de les retallades aplicades fa una dècada, quan se'ls va augmentar una hora per evitar contractar més personal, i que encara no s'havia revertit. Això es tradueix ara en el fet que els docents de primària passen de fer 24 hores impartint classes a fer-ne 23. I de 19 a 18 hores en el cas els professors de secundària.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres