Cedida per INS Montserrat Roig

Polèmica als instituts per les automostres de PCR

Sindicats han rebutjat el protocol proposat per Educació que té per objectiu "alliberar" recursos de l'atenció primària. Educació diu ara que hi haurà personal sanitari a l'aula per supervisar les automostres

6 de novembre de 2020 a les 13:59h
Cedida per INS Montserrat Roig
per Criar.cat
La secretària general d'Educació, Núria Cuenca, va demanar ahir un canvi de protocol en la recollida de mostres PCR als instituts. En concret va proposar que els alumnes d'ESO es recollissin una automostra de PCR per tal d'"alliberar" recursos de l'atenció primària, que fins ara eren les persones encarregades de fer-les als centres.

La mesura ha aixecat molta polèmica: sindicats i directors/es de centres s'han queixat d'aquest canvi de protocol i a les xarxes socials les reaccions tampoc s'han fet esperar. 


"Com pot ser que deixem que els estudiants d'ESO s'autoapliquin test PCR i, al mateix temps, no deixem que ho facin les farmàcies "perquè no estan preparades", exclama l'economista i professor de la Universitat de Columbia Xavier Sala i Martín. 
 

Ahir mateix la consellera Alba Vergés va demanar "calma" a les organitzacions i persones que es mostraven indignades per aquest fet i va assegurar que facilitarien tota la formació necessària a docents. També va demanar la col·laboració de tothom per tal de gestionar el millor possible la situació. 

Davant d'aquella allau de crítiques el Departament d'Educació ha rectificat i ha confirmat que finalment hi haurà personal sanitari a l'aula per supervisar les automostres d'alumnes d'ESO quan hi hagi un positiu al centre.
 
Tot i això, les proves nasals se les hauran de fer les mateixes criatures. Fins ara una unitat mòbil amb diversos professionals es desplaçava al centre per realitzar les PCR. Ara només hi haurà una persona sanitària encarregada de supervisar que les mostres es recullin de manera correcta.
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres