ACN

Denuncien falta de places públiques d'I3 a Barcelona

Un de cada dos infants es quedarà fora del sistema públic al barri de Sants, Hostafrancs, La Bordeta i Badal

21 de març de 2023 a les 10:48h
ACN
per Criar.cat
Famílies de quatre barris de Barcelona -Sants, Hostafrancs, La Bordeta
i Badal- han denunciat davant del Consorci de Barcelona falta de places públiques d'I3 per al curs vinent. 


Segons dades del mateix ens, en aquests moments, s'ofereixen 308 places públiques per a un total de 597 infants en aquests quatre barris. La resta de places, 289, s'ofereixen des de centres concertats o privats. Això es tradueix en què un de cada dos infants no tindrà accés al sistema d'educació públic el curs 2023/24

Les famílies afectades reclamen que s'incrementi l'oferta de places públiques i denuncien que aquesta situació fa créixer la seva desesperació durant el procés de preinscripció escolar abocant-les a optar per opcions educatives que no desitgen. Consideren que l'administració hauria de fer front a la situació amb previsió i no esperar a la finalització del procés d'inscripció per crear línies addicionals o augmentar la ràtio.


La tensió s'agreuja en casos d'infants amb Necessitats Específiques de Suport
Educatiu (NESE)
ja que les famílies no tenen coneixement de l'oferta i disponibilitat de places a les escoles: "A l'hora de fer la preinscripció anem a cegues, és una angoixa innecessària i injusta", asseguren.La denuncia feta arribar al Consorci inclou altres reclamacions com la manca de control i fiscalització dels centres concertats i les seves quotes, la garantia d'accés a una educació pública i laica ja que, segons denuncien, 138 de les places ofertes són a centres religiosos. També l'impacte de tenir el centre escolar lluny de l'habitatge, comprometent l'arrelament i dificultant la conciliació familiar, a més de generar despeses de transport. O el fet de vetllar perquè les escoles estiguin en ubicacions on no se superi els llindars de contaminació ambiental i acústica que recomana la Unió Europea. També reclamen al Consorci explicacions "sobre la naturalització de pagaments il·legals a centres públics de quotes i/o despeses de material que a la pràctica funciona com a filtre de l'alumnat per nivell socioeconòmic".

Les famílies carreguen contra l'actual sistema de provisió i adjudicació de places i consideren que "és un despropòsit obsolet que no soluciona la segregació social ni garanteix l'equitat ni la gratuïtat en l'exercici del dret fonamental a l'educació". 

 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat