ACN

Denuncien falta de places públiques d'I3 a Barcelona

Un de cada dos infants es quedarà fora del sistema públic al barri de Sants, Hostafrancs, La Bordeta i Badal

ACN
per Criar.cat
Famílies de quatre barris de Barcelona -Sants, Hostafrancs, La Bordeta
i Badal- han denunciat davant del Consorci de Barcelona falta de places públiques d'I3 per al curs vinent. 


Segons dades del mateix ens, en aquests moments, s'ofereixen 308 places públiques per a un total de 597 infants en aquests quatre barris. La resta de places, 289, s'ofereixen des de centres concertats o privats. Això es tradueix en què un de cada dos infants no tindrà accés al sistema d'educació públic el curs 2023/24

Les famílies afectades reclamen que s'incrementi l'oferta de places públiques i denuncien que aquesta situació fa créixer la seva desesperació durant el procés de preinscripció escolar abocant-les a optar per opcions educatives que no desitgen. Consideren que l'administració hauria de fer front a la situació amb previsió i no esperar a la finalització del procés d'inscripció per crear línies addicionals o augmentar la ràtio.


La tensió s'agreuja en casos d'infants amb Necessitats Específiques de Suport
Educatiu (NESE)
ja que les famílies no tenen coneixement de l'oferta i disponibilitat de places a les escoles: "A l'hora de fer la preinscripció anem a cegues, és una angoixa innecessària i injusta", asseguren.


La denuncia feta arribar al Consorci inclou altres reclamacions com la manca de control i fiscalització dels centres concertats i les seves quotes, la garantia d'accés a una educació pública i laica ja que, segons denuncien, 138 de les places ofertes són a centres religiosos. També l'impacte de tenir el centre escolar lluny de l'habitatge, comprometent l'arrelament i dificultant la conciliació familiar, a més de generar despeses de transport. O el fet de vetllar perquè les escoles estiguin en ubicacions on no se superi els llindars de contaminació ambiental i acústica que recomana la Unió Europea. També reclamen al Consorci explicacions "sobre la naturalització de pagaments il·legals a centres públics de quotes i/o despeses de material que a la pràctica funciona com a filtre de l'alumnat per nivell socioeconòmic".

Les famílies carreguen contra l'actual sistema de provisió i adjudicació de places i consideren que "és un despropòsit obsolet que no soluciona la segregació social ni garanteix l'equitat ni la gratuïtat en l'exercici del dret fonamental a l'educació". 

 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres