Sí, els nens i nenes poden jugar a l'aire lliure a l'hivern

Sí, també si fa fred. La Dra. Anna Estapé t'ho explica i et dóna alguns consells

 L’estació de l’hivern és la que recull la gran majoria de mites en pediatria. Com per exemple que si surts al carrer quan fa fred, et constipes. O que si camines descalç per casa, agafes un bon refredat.

Jugar a l’aire lliure aporta molts beneficis a les criatures. Afavoreix el seu aprenentatge, creativitat i imaginació i els permet satisfer la seva necessitat bàsica de moviment lliure. A més a més, afavoreix l’exercici físic, que ajuda a un millor descans nocturn, i millora l’estat d’ànim. 


En el context actual, encara donem més valor a fer activitats a l’aire lliure, i ara que s’apropa el fred, no ens hauríem de sentir limitats per les baixes temperatures. 

Sí que és cert que durant l’hivern, les infeccions respiratòries són més freqüents. Això és a causa de diversos motius: els corrents d’aire fan que els virus puguin circular amb més facilitat, les baixes temperatures afavoreixen la seva proliferació, i algunes de les barreres físiques de les quals disposem per combatre les infeccions poden disminuir la seva eficàcia amb el fred.


Tot i això, el fred en sí no provoca refredats ni la grip. Tant els refredats com la grip estan produïts per virus que es transmeten a través de petites gotes que emetem quan tossim, esternudem o parlem. Per tant, aquestes infeccions respiratòries tan comuns es transmeten de persona a persona. 

 
Encara que faci fred, podem jugar a l’aire lliure amb tranquil·litat amb els nostres fills i les nostres filles seguint una sèrie de consells:

Abrigueu-los adequadament. És millor vestir-se per capes per poder ajustar la roba a la temperatura de cada criatura. Hem de tenir en compte que tenim tendència a sobre abrigar a les criatures, i que en canvi, ells se solen moure molt més que nosaltres i per tant entren en calor més fàcilment. 

Recordeu abrigar també el cap, les mans i els peus. Si plou o neva, és important considerar un calçat impermeable.

Aprofiteu per sortir a les hores centrals del dia per evitar les temperatures més extremes. 

Insistiu en una bona higiene de mans, tota la família, quan arribeu a casa!

Així que, encara que faci fred i que l’hivern que ens espera sigui molt diferent del que ens haguéssim imaginat, intentem sortir a l’aire lliure a jugar.


T'ha agradat aquest contingut?
Dra. Anna Estapé
Pediatra
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
La Neus Masferrer és consultora DISC, un test innovador i pedagògic per entendre criatures i adolescents
Imatge il·lustrativa
Yang Miao
La consultora DISC Neus Masferrer i Avellaneda ens explica com cal gestionar la competitivitat en els/les nostres fills/es
Imatge il·lustrativa
Imatge de Hilda, Netflix
Analitzem algunes de les sèries de dibuixos animats que són considerades no sexistes i veiem que realment n'hi ha que no ho són
Imatge il·lustrativa
Amb l'assessorament de la nutricionista Esther Sánchez @Blwbebealamesa, hem elaborat un manual per saber com i quan cal començar amb l'alimentació complementària
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres