Sí, els nens i nenes poden jugar a l'aire lliure a l'hivern

Sí, també si fa fred. La Dra. Anna Estapé t'ho explica i et dóna alguns consells

 L’estació de l’hivern és la que recull la gran majoria de mites en pediatria. Com per exemple que si surts al carrer quan fa fred, et constipes. O que si camines descalç per casa, agafes un bon refredat.

Jugar a l’aire lliure aporta molts beneficis a les criatures. Afavoreix el seu aprenentatge, creativitat i imaginació i els permet satisfer la seva necessitat bàsica de moviment lliure. A més a més, afavoreix l’exercici físic, que ajuda a un millor descans nocturn, i millora l’estat d’ànim. 


En el context actual, encara donem més valor a fer activitats a l’aire lliure, i ara que s’apropa el fred, no ens hauríem de sentir limitats per les baixes temperatures. 

Sí que és cert que durant l’hivern, les infeccions respiratòries són més freqüents. Això és a causa de diversos motius: els corrents d’aire fan que els virus puguin circular amb més facilitat, les baixes temperatures afavoreixen la seva proliferació, i algunes de les barreres físiques de les quals disposem per combatre les infeccions poden disminuir la seva eficàcia amb el fred.


Tot i això, el fred en sí no provoca refredats ni la grip. Tant els refredats com la grip estan produïts per virus que es transmeten a través de petites gotes que emetem quan tossim, esternudem o parlem. Per tant, aquestes infeccions respiratòries tan comuns es transmeten de persona a persona. 

 
Encara que faci fred, podem jugar a l’aire lliure amb tranquil·litat amb els nostres fills i les nostres filles seguint una sèrie de consells:

Abrigueu-los adequadament. És millor vestir-se per capes per poder ajustar la roba a la temperatura de cada criatura. Hem de tenir en compte que tenim tendència a sobre abrigar a les criatures, i que en canvi, ells se solen moure molt més que nosaltres i per tant entren en calor més fàcilment. 

Recordeu abrigar també el cap, les mans i els peus. Si plou o neva, és important considerar un calçat impermeable.

Aprofiteu per sortir a les hores centrals del dia per evitar les temperatures més extremes. 

Insistiu en una bona higiene de mans, tota la família, quan arribeu a casa!

Així que, encara que faci fred i que l’hivern que ens espera sigui molt diferent del que ens haguéssim imaginat, intentem sortir a l’aire lliure a jugar.


T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Paola Roig
Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres