Janko Ferlic

Els beneficis de tenir un orgasme abans del part

L'orgasme durant l'embaràs ajuda a disminuir l'estrès i la tensió i estimula les contraccions uterines

15 de maig de 2023 a les 07:30h
Janko Ferlic
per Alba Carreres
"Tenir sexe i mirar una peli que ens faci riure", aquesta és la recomanació de la llevadora Inma Marco, presidenta de l'ALPACC (Associació de Llevadores Part a Casa Catalunya), per relaxar-nos abans del part. 

I és que el sexe (i també riure) té múltiples beneficis per la nostra salut sexual i reproductiva però també per la nostra salut mental. Això sí, mai ens hem de sentir obligades a fer-ho i el benefici està a gaudir-lo i tenir una sexualitat sana.


"Hi ha moltes dones que se senten entre l'espasa i la paret. La família i amistats atabalen per saber si ja has parit, i el ginecòleg et diu que si no pareixes t'indueix el part. Com es pretén amb aquesta pressió que la dona estigui relaxada?", exclama.

"Qui ha de decidir és el nadó. Si no és el moment, per molta cosa que facis no serà", ens explica. "L'última gota que pot fer vessar el got, més que una ejaculació masculina a dintre la vagina és més un orgasme. Tot i que l'esperma du prostaglandines (que ajuden a madurar la cèrvix) la dosis que s'utilitza per induir un part equival a 50 ejaculacions d'un home".


Segons els Drs. Douglas i John Sussman, autors de "Unofficial Guide to Having a Baby", es calcula que un únic orgasme és vint-i-dues vegades més relaxant que el tranquil·litzant. A més quan hi ha excitació la vagina s'obre 5 centímetres, amb la qual cosa masturbar-se abans del part, fantasiejar o tenir relacions sexuals amb penetració.

L'increment dels vasos sanguinis i una major lubricació durant l'embaràs, també et poden portar a una major excitació, però també et pot passar tot el contrari i que no et vingui de gust.



La prestigiosa sexòloga Dra. Beverly Whiplle fins i tot assegura que es pot parir tenint un orgasme perquè la pressió que exerceix el cap del nadó al sistema nerviós pelvià estimula molts punts que tenen un paper determinant en els orgasmes vaginals, cervicals i de clítoris, i a més durant el part s'incrementen els nivells d'oxitocina. 

"La reflexologia podal, l'oli de ricí, les infusions de Maria Lluïsa o de maduixes, també poden ajudar a desencadenar contraccions, però l'important és respectar el cos i estar relaxades. Hem de tenir present que els embarassos duren una mitjana de 41 setmanes més un dia si ets primerenca i si no hi ets 40 setmanes i 5 dies. Sempre una inducció supera els riscos de simplement esperar", ens assegura la llevadora Inma Marco.


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat