Ello

La forma ideal d'ordenar la nevera perquè els aliments es conservin bé

Cada producte té el seu lloc idoni als prestatges del frigorífic per conservar-se millor

28 de juny de 2023 a les 07:30h
Ello
Potser és perquè tenim poc temps, per falta de costum, o que no ho sabem, però la majoria de famílies col·loquem malament els aliments a la nevera. Cada producte té el seu lloc idoni als prestatges del frigorífic i la seva forma preferent de conserva.

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària dona alguns consells per conèixer com s'ha de col·locar la compra a la nevera, especialment ara a l'estiu en què la correcta conservació és més difícil per les altes temperatures. Començant pels pisos superiors de la nevera, que són els calaixos menys freds del frigorífic.


És per això que recomana col·locar-hi els làctics, els embotits, les semiconserves i els aliments cuinats. Pels aliments ja elaborats, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària recorda que el millor que es pot fer per conservar-los és embolicar-los o posar-los dins d'un recipient.

Als prestatges inferiors, que són els més freds perquè tenen una temperatura d'entre 2 i 4 graus, s'hi ha de desar el menjar que necessita conservar-se millor. Entre aquests productes hi ha la carn, el peix i el marisc. A més, aquesta mena d'aliments s'han de posar en un recipient amb una reixeta a la base, ja que els líquids que desprenen poden impregnar de mala olor la vianda.Als calaixos del frigorífic s'hi han de col·locar les fruites i hortalisses. Aquests espais de la nevera serveixen per protegir els aliments del fred directe, que provocaria que es fessin malbé abans d'hora. Els calaixos de la part inferior mantenen una temperatura d'entre 8 i 10 graus.


Pel que fa als productes enllaunats, l'agència de seguretat alimentària recorda que, un cop oberts, s'han de traspassar a un pot de vidre perquè les llaunes amb el fred es rovellen. A més proposa que productes com aquests i begudes, melmelades i salses es col·loquin als prestatges de la porta del frigorífic.

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària també recomana que els ous han d'estar ben aïllats de la resta de productes, per això recomana que es col·loquin a l'ouera del refrigerador. Aquest espai especial per als ous es manté sec i fresc i ajuda a dificultar la contaminació creuada.

Per a quan es torna de la compra i per no trobar-se aliments caducats al fons del frigorífic, és millor deixar els productes més antics a primera línia. I col·locar els aliments més nous al darrere, d'aquesta manera serà més difícil que hi hagi aliments que caduquen dins de la nevera.


I més val no comprar grans quantitats de menjar al supermercat: no és bo que la nevera estigui completament plena i els aliments estiguin amuntegats els uns amb els altres. És preferible deixar espais entre els diferents productes, això permetrà que el fred arribi ràpidament a l'aliment guardat.

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària conclou els consells parlant del congelador i menjar congelat. En aquest espai s'han de desar tots els aliments que no es consumiran aviat, i s'han de guardar a una temperatura de -18 graus.

A més, adverteix que els productes que es posen al congelador s'han d'identificar i marcar amb la data de congelació. Finalment, recorda que els aliments que ja s'han descongelat no es poden tornar a posar el congelador.
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat