Adrià Costa

Com s'activa el xec de 100 euros per material escolar?

Es podrà bescanviar en comerços adherits a la iniciativa fins al novembre

28 de juny de 2023 a les 15:39h
Adrià Costa
La Generalitat entregarà aquest estiu xecs de 100 euros a tots els alumnes d'educació primària d'escoles públiques i concertades per comprar material escolar. Les famílies rebran durant l'estiu dos vals de 50 euros cadascun a casa i, segons ha anunciat la consellera d'Educació, Anna Simó, aquest dimecres, ja s'han començat a enviar.
 

Qui rebrà els vals? 

Les persones beneficiàries d'aquesta mesura seran tots els alumnes que cursaran educació primària el curs 2023-2024 -des del primer curs i fins a sisè- en un centre públic o concertat. Són, aproximadament, mig milió d'infants, inclosos els d'educació especial.

 
Com arribaran els xecs a les famílies?

Tots els vals s'enviaran per correu postal. En el cas de les famílies que canviïn d'adreça durant l'estiu o que les escoles no tinguin cap adreça fixa, aquestes podran descarregar-lo des del web valescolar.cat.
 
Com s'han d'activar els vals?

Un cop les famílies hagin rebut la carta amb els dos vals de 50 euros per nen, s'ha d'accedir al web valescolar.cat i fer els següents passos:
  1. Anar a la secció "activa els vals".
  2. Introduir l'identificador de l'alumne i el PIN que hi ha als vals.
  3. Introduir el número de telèfon mòbil de l'adult que fa la gestió.
  4. Introduir el codi que es rebrà al mòbil.
  5. Si tot està correcte, els vals ja estaran actius per ser utilitzats.
Quin material es podrà comprar?

Es pot comprar material escolar en un sentit ampli, és a dir, elements d'escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs i jocs educatius. També es poden adquirir llicències de continguts educatius digitals. Ara bé, no es pot comprar roba, calçat, ni tampoc material electrònic com ordinadors portàtils, tauletes o videojocs.
 
Quines botigues els acceptaran?

No tots els comerços de Catalunya acceptaran els vals del Govern. De fet, cal buscar els comerços adherits a la campanya abans de fer les compres. La llista es pot consultar al web valescolar.cat, que permet filtrar per municipi. Els xecs no es podran bescanviar en compres per internet, ja que l'aposta del Govern és ajudar el comerç de proximitat.

Com s'utilitzaran a les botigues?

Els ajuts s’articularan mitjançant un sistema de vals, que es podran bescanviar en comerços d’arreu de Catalunya per llibres, diccionaris, papereria, elements d’escriptura, calculadores, motxilles i jocs educatius fins al 30 de novembre del 2023. Els vals es distribuiran per correu postal durant els mesos d’estiu de manera que el material es pugui adquirir abans de l’inici del curs 2023-2024.

Amb aquesta mesura, el Govern busca pal·liar l'efecte que té l'alta inflació sobre les famílies i que també afecta l'escolarització, així com contribuir a crear un "escut econòmic i social" que ajudi a atenuar l'impacte que estan notant les llars en el cost de la vida. 

Els establiments comercials que estiguin interessats a participar en aquesta campanya s’hauran d’adherir a una plataforma que acreditarà que l’activitat econòmica que duen a terme és l’apropiada per a la finalitat per la qual s’ha creat l’ajut. També hauran de presentar una declaració responsable on es comprometin a bescanviar els vals pel material escolar definit i no cap altre.
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres