«T'he dit que t'has de vestir i punt!»: com deixar d'ordenar i tenir estratègies per girar la truita

El cos conté molta informació que envia al cervell. Si el cos està tranquil, la ment també

12 de juliol de 2023 a les 07:30h
No es vol vestir. I feu tard. I ja no saps què fer. I els ànims estan caldejats. No vols cridar, però la cosa no va bé. No t'agrada la seva actitud i no saps què pots fer per tallar-ho.

El cos conté molta informació que envia al cervell. El flux d'energia i informació altera també el nostre estat emocional i els nostres pensaments. I de vegades aquestes tensions causen bloqueig.
Publicitat


De vegades no és que no es vulgui vestir. Hi pot haver un motiu darrere d'allò. Potser només busca cridar-te l'atenció, reivindicar el seu "NO" (molt típic en l'etapa dels 2 o 3 anys), potser necessita tenir la roba preparada el dia anterior perquè se satura amb tanta informació a primera hora del matí.

Potser, canviant una cosa tan senzilla com és el fet de tenir una rutina establerta a l'hora de vestir-se i que cada dia sigui igual li aporta més tranquil·litat.
Publicitat


Sigui com sigui ara estàs amb ell o ella a l'habitació i no es vol vestir ni li veus la intenció de fer-ho. Què tal si feu un joc i que impliqui moviment? Els càstigs i les amenaces tallen la conducta a base de por, i sí, funcionen, però què tal si detectem on és el bloqueig i el treballem des de l'arrel amb assertivitat?

Tornem a l'estat inicial: i si en lloc de dir-li: "T'has de vestir i punt. I si no ho fas JA aquesta tarda no hi haurà tele", sentenciant un càstig i no una conseqüència li dius: "Vinga. Anem a jugar al joc de vestir-se. A veure com saltes obrint les cames i aplaudint? Ho fem 3 vegades i et poses els pantalons. 3 vegades més i la samarreta". 
Publicitat


Buscar estratègies perquè cada vegada que necessitin ajuda per tranquil·litzar-se puguin recuperar el control, sigui amb la respiració, amb l'activitat física, o per exemple escoltant música o cantant, no només els serveix a ells per desbloquejar-se. També ens serveix a nosaltres per no perdre els nervis i aportar solucions creatives en lloc de crits i lluites.

Cadascú ho pot fer a la seva manera: potser hi ha famílies que els agrada més ballar, d'altres fer carreres pel passadís, d'altres encistellar i cada vegada que l'encistellin s'han de posar una peça de roba. Es tracta de capgirar els ànims i de fer d'aquell moment tens un moment ben agradable.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat