«T'he dit que t'has de vestir i punt!»: com deixar d'ordenar i tenir estratègies per girar la truita

El cos conté molta informació que envia al cervell. Si el cos està tranquil, la ment també

12 de juliol de 2023 a les 07:30h
No es vol vestir. I feu tard. I ja no saps què fer. I els ànims estan caldejats. No vols cridar, però la cosa no va bé. No t'agrada la seva actitud i no saps què pots fer per tallar-ho.

El cos conté molta informació que envia al cervell. El flux d'energia i informació altera també el nostre estat emocional i els nostres pensaments. I de vegades aquestes tensions causen bloqueig.


De vegades no és que no es vulgui vestir. Hi pot haver un motiu darrere d'allò. Potser només busca cridar-te l'atenció, reivindicar el seu "NO" (molt típic en l'etapa dels 2 o 3 anys), potser necessita tenir la roba preparada el dia anterior perquè se satura amb tanta informació a primera hora del matí.

Potser, canviant una cosa tan senzilla com és el fet de tenir una rutina establerta a l'hora de vestir-se i que cada dia sigui igual li aporta més tranquil·litat.


Sigui com sigui ara estàs amb ell o ella a l'habitació i no es vol vestir ni li veus la intenció de fer-ho. Què tal si feu un joc i que impliqui moviment? Els càstigs i les amenaces tallen la conducta a base de por, i sí, funcionen, però què tal si detectem on és el bloqueig i el treballem des de l'arrel amb assertivitat?

Tornem a l'estat inicial: i si en lloc de dir-li: "T'has de vestir i punt. I si no ho fas JA aquesta tarda no hi haurà tele", sentenciant un càstig i no una conseqüència li dius: "Vinga. Anem a jugar al joc de vestir-se. A veure com saltes obrint les cames i aplaudint? Ho fem 3 vegades i et poses els pantalons. 3 vegades més i la samarreta". 

Buscar estratègies perquè cada vegada que necessitin ajuda per tranquil·litzar-se puguin recuperar el control, sigui amb la respiració, amb l'activitat física, o per exemple escoltant música o cantant, no només els serveix a ells per desbloquejar-se. També ens serveix a nosaltres per no perdre els nervis i aportar solucions creatives en lloc de crits i lluites.

Cadascú ho pot fer a la seva manera: potser hi ha famílies que els agrada més ballar, d'altres fer carreres pel passadís, d'altres encistellar i cada vegada que l'encistellin s'han de posar una peça de roba. Es tracta de capgirar els ànims i de fer d'aquell moment tens un moment ben agradable.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres