Paula Jaume

Espanya, líder en pobresa infantil a Europa

L'Estat, amb un 32,2%, se situa gairebé vuit punts per sobre de la mitjana europea (24,7%) pel que fa al risc d'exclusió social dels menors de 18 anys

29 de setembre de 2023 a les 10:57h
Paula Jaume
per Criar.cat
Espanya és el tercer estat de la Unió Europea amb més infants en risc de pobresa o exclusió social. Segons dades de l'Eurostat publicades aquest dimecres, un 32,2% dels menors de 18 anys a l'Estat es trobaven en risc de pobresa o exclusió social el 2022, una xifra gairebé vuit punts per sobre de la mitjana europea, que és del 24,7% amb gairebé 20 milions d'infants en ric de pobresa o exclusió social.


Per davant de l'Estat només hi ha Romania i Bulgària, que són els països comunitaris amb més infants en risc de pobresa o exclusió social, mentre Eslovènia, la República Txeca i Dinamarca tanquen la llista en ser els països amb menys infants en risc de pobresa o exclusió social.
 
En comparació amb el 2021, el nombre d'infants en risc de pobresa o exclusió social va augmentar tres dècimes a la UE el 2022. França és el país on més s'ha incrementat, mentre Luxemburg, Hongria i Grècia registren les majors caigudes. Les dades també indiquen que a la Unió Europea hi ha més infants en risc de pobresa o exclusió social que adults. Mentre la xifra per als infants se situa en el 24,7%, en els majors de 18 anys és del 20,9%.

El nivell educatiu dels pares influeix en el risc de pobresa o exclusió social dels infants. Les dades mostren que només el 10,2% dels infants amb pares amb elevat nivell educatiu estan en risc de pobresa o exclusió social, mentre la xifra s'enfila fins al 61,9% en el cas de pares amb baix nivell educatiu.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Museu del Disseny
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres