Cottonbro

Nou model d'atenció pediàtrica a Catalunya: com funcionarà?

El 061 incorporarà també un servei de pediatria per atendre consultes telefòniques de les famílies

18 de desembre de 2023 a les 18:59h
Cottonbro
per Criar.cat
Novetats en el sistema de pediatria de Catalunya. El Departament de Salut ha anunciat que desplegarà al llarg del 2024 un nou model d'atenció pediàtrica basat en 79 equips territorials (ETAP).

Tots ells gaudiran d'una direcció pròpia i estaran formats per un mínim de 8 pediatres i amb un màxim de 15 metges d'aquesta especialitat. També hi haurà infermeres pediàtriques en cadascun d'aquests equips, entre 8 i 15 respectivament. A més, hi haurà altres especialitats en atenció als infants i als adolescents.


Segons ha explicat la conselleria, s'ubicaran en l'organigrama dels Centres d'Atenció Primària (CAP), encara que no seran els únics espais on s'integraran. El Departament de Salut també ha explicat que els desplaçaments no hauran de superar els 30 minuts amb mitjans de transport habitual. Tota aquesta informació l'ha facilitada la responsable d'Atenció Pediàtrica de Salut, Gemma Ricós, en la presentació del nou model aquest dilluns en què també ha participat el conseller de Salut, Manel Balcells.

Ricós preveu que cadascun dels 1.074.378 infants i joves de fins a 14 anys a Catalunya tindrà un pediatre i una infermera pediàtrica de referència, que estaran dins de l’ETAP. A més, ha dit que serà possible que pugui haver-hi més infermeres pediàtriques en funció del nombre de població de cada territori.Una altra de les novetats que ha desgranat Ricós fa referència al telèfon 061. Des de Salut han informat que Salut Respon incorporarà a partir del juny un servei de pediatria que oferirà una resposta a les famílies per diferents problemes de salut, atenció o altres qüestions per a les quals necessitin ajuda.


Al seu torn, Balcells ha celebrat que el nou model d’atenció pediàtrica "és garantista pel que fa a l’equitat assistencial en tot el territori" perquè té una cartera de serveis homogènia i prioritza més recursos on hi ha una proporció més elevada de consultes i als territoris on hi ha més vulnerabilitat socioeconòmica. El conseller de Salut ha afegit que també assegura la qualitat assistencial, "sense desatendre l’accessibilitat i la proximitat”. Tanmateix, ha volgut destacar que aquest model compta amb el suport de les societats científiques i professionals.

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat