Paula Jaume Sánchez

5 consells per escollir una cadireta de cotxe segura

La Maria Arenzana, especialista en sistemes de seguretat infantil, ens explica tot allò que hem de saber per escollir-ne una

Paula Jaume Sánchez
per Criar.cat
La Maria Arenzana és assessora tècnica avançada en sistemes de seguretat infantil i cofundadora de Amatriuska, centre especialitzat en porteig i seguretat infantil. A més, la Maria és membre de l’Associació Nacional A contra Marxa Salva vides. 

Avui, a Criar.cat, ens explica tot el que ens cal saber sobre les cadiretes de cotxe infantils. Aquests són alguns dels consells que ens dóna l’experta a l'hora d'escollir un d'aquests sistemes de seguretat. Quines característiques ha de tenir? 


 Escollir una cadireta a contra marxa: Tot i que avui dia es comercialitza algunes cadiretes en el sentit de la marxa les estadístiques demostren que viatjar d’esquena és cinc vegades més segur que viatjar mirant en el sentit de la marxa. 

“Hi ha criatures que ploren, o s’enfaden… però igual que no deixem un ganivet a una criatura per molt que plori o s’enfadi perquè és perillós, tampoc hem d’oferir la possibilitat de viatjar de manera gens segura perquè plori o s’enfadi”, ens explica l’experta.


Segons ens assegura, la situació ideal seria que comencin a viatjar en el sentit de la marxa el més tard millor. Això sí, ens explica que l’edat mínima serien els 4 anys i uns 18kg. 

 Sistema d'ancoratge isofix o cinturó: La segona de les premisses seria que tingui un sistema d'ancoratge, que segons ens explica pot ser isofix o cinturó de seguretat. S’ha de tenir present que el cinturó aguanta més pes que l’isofix. També és important que tingui un arc antibolcatge i una pota de suport al cotxe.

 Que una cadira sigui evolutiva no la fa més o menys segura. De fet si una cadira li ve gran, l’arnès està massa amunt, o li queda poc ajustat al cos, o petita, el cap li sobresurt per sobre del respatller, serà menys segura.

 Tenir present el percentil de la criatura per veure si interessa una cadira més alta o baixa segons la talla, o amb un pes o un altre. Pels nounats cal tenir present que la zona del cap sigui tova i se li ajusti al cap. En cadires de grup II i III, la banda ventral ha d’anar sobre la part alta de la cuixa i no sobre l’abdomen, i la banda diagonal per la clavícula. També és interessant que tingui reposabraços. 

Provar abans de comprar: per comprovar que la cadira queda ben instal·lada al cotxe i que està ajustada al teu petit/a. “Sense provar la cadira prèviament al cotxe és difícil encertar, ja que en la majoria dels casos ens trobem amb problemes de posició del bebè o criatura que hem de corregir per risc d'asfíxia postural, pressió abdominal que causa vòmits, plor…”, ens assegura l’experta.

Segueix a la Maria Arenzana a les seves xarxes

T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres