Nou complement de les pensions de 378 euros per cada fill o filla

Hi tindran dret tant pares com mares però el govern espanyol calcula que un 98% de les beneficiàries seran dones

per Criar.cat
El govern espanyol ha aprovat un nou complement de les pensions de 378 euros anuals per cada fill o filla. El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, assegura que la mesura té com a objectiu reduir la bretxa de gènere, que és del 30% en les pensions, i que la voluntat de l'executiu és mantenir-la fins que sigui inferior al 5%.

El govern espanyol afirma que la bretxa s'origina "després de la maternitat del primer fill", ja que en els dos anys següents hi ha una caiguda de les percepcions salarials que deriva a llarg termini en la reducció de la pensió. Al complement hi tindran dret tant dones com homes però Escrivá ha remarcat que calcula que un 98% dels beneficiaris seran dones.


Ho podran percebre aquelles persones que puguin acreditar que la maternitat ha suposat un "perjudici en la seva carrera professional". A diferència de l'anterior complement, que només es cobrava a partir del segon fill, aquest es podrà cobrar a partir del primer.

Segons Escrivá, el fet que s'ampliï al primer fill facilitarà l'accés al complement a 30.000 dones. En el cas de dones amb dos fills, de mitjana la pensió els augmentarà un 6% i, en cas que cobrin la pensió mínima un 8%.


Què és el complement de maternitat?

El complement de maternitat és un suplement que es reconeix a les noves pensionistes per compensar les llacunes de cotització que moltes dones pateixen després del naixement dels fills. Va ser dissenyat pel govern de Mariano Rajoy i va entrar en vigor l'1 de gener de 2016. La normativa aprovada pel PP que ha estat en vigor fins ara reconeixia aquest ajut només a les dones que haguessin tingut -o adoptat- dos o més fills , i el seu import era un percentatge calculat en funció del nombre de descendents: 5% en el cas de dos fills, el 10% per a tres fills i el 15% a partir de quatre.

Amb la darrera modificació, el complement es podrà sol·licitar a partir del primer fill i se'n podran beneficiar tant dones com homes. Tampoc tindrà un percentatge en funció del nombre de fills. A partir d'ara serà una quota fixa, de 378 euros anuals per descendent, fins a un màxim de quatre fills. Si es divideix en 14 mensualitats, puja a uns 27 euros al mes per fill. 

T'ha agradat aquest contingut?
 

 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Patrick Fore
La nutricionista Gemma Salvador Castell ens explica com educar a no malbaratar aliments
Imatge il·lustrativa
Claudia Maccioni i Alba Carreres
El testimoni de mares que han parit amb mascareta
Imatge il·lustrativa
Hollie Santos
Des del projecte de recerca de BeMother ens faciliten aquesta eina de detecció precoç
Imatge il·lustrativa
Cedida per la família
Parlem amb l'Àlex Roca, pare del Lluc, un nen amb una miopatia miotubular
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres