Setmana 18 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 18 d'embaràs

per Criar.cat
El fetus pesa uns 150 grams i mesura entre 13 i 14 centímetres. Durant aquesta setmana comença a superar la mida de la placenta i seguirà sent així a mesura que passin els dies. 

Les seves cordes vocals estan en ple desenvolupament i la seva oïda és cada vegada més afinada. Ara ja practica moviments respiratoris, que seran fonamentals per enfortir els músculs del seu pit, i permetre que de mica en mica creixin els pulmons, que fins a la setmana 35 no s’hauran acabat de formar. 

A la setmana 18 aproximadament es comencen a desenvolupar també les empremtes dactilars 

Què es pot notar?

A partir d’aquesta setmana és bastant comú començar a notar algun lleuger moviment. Aquesta sensació s’anomena “quickening” i és semblant a un formigueig. Hi ha persones que ho descriuen com un aleteig de papallona i d’altres com una sensació de bombolleig. 

La sensació de mareig també pot ser habitual a causa de la baixada de tensió. Per això és tan recomanable dur un control de la pressió amb un/a llevadora per tal d’evitar possibles complicacions associades a aquest símptoma.

Consells de salut

Dur a terme un control de la pressió arterial si seguir les indicacions d’un/a professional si aquesta és alta o baixa són fonamentals per evitar complicacions en l’embaràs com la preeclampsia o la hipertensió gestacional.

Mantenir el cos actiu sense dur a terme grans esforços és molt recomanable en els embarassos sense risc. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres