Setmana 22 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 22 d'embaràs

per Criar.cat
El fetus mesura entre 19 i 20 centímetres i pesa uns 350 grams. El futur nadó ja té celles i fins i tot pestanyes tot i que encara els cabells no tenen pigment de color.

Durant la setmana 22 començarà desenvolupar les emocions. El sistema límbic del cervell, que s’encarrega de controlar els sentiments està en ple desenvolupament. 

A finals d’aquesta setmana el múscul de l’esfínter anal del futur nadó serà totalment funcional i evitarà que qualsevol partícula de meconi (les primeres caques del nadó), passin al líquid amniòtic. 

Què es pot notar?

Amb el creixement de l’úter es poden tenir petites pèrdues d’orina en fer esforços, tossir, riure o esternudar, anomenades pèrdues per estrès

Les hormones de l’embaràs també afecten el cicle de creixement del cabell. Hi ha persones que noten que els creix més de pressa i més gruixut que habitualment. 

De manera esporàdica es poden començar a notar petites contraccions anomenades de Braxton-Hicks que ajuden a preparar l’úter pel moment del part. 

Consells de salut

Si no s’ha fet abans, durant aquesta setmana es pot realitzar l’ecografia morfològica per tal de valorar el correcte desenvolupament dels òrgans del futur nadó. 

És força freqüent, a partir d’aquesta setmana començar a tenir morenes, entre altres coses causades per l’estrenyiment. És important no automedicar-se i consultar amb un llevador o llevadora què cal fer per alleujar-ne els símptomes. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres