Setmana 32 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 32 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 10:00h
per Criar.cat
Durant aquesta setmana el fetus pesarà aproximadament 1.900 grams i mesurarà uns 42 centímetres de cap a peus. Tot i això, estarà arraulit, segurament ja cap per avall i tindrà una aparença molt similar a la del moment de néixer. 

Fins al moment del naixement augmentarà de mitjana uns 200 grams per setmana. A partir d’aquesta setmana al fetus li faltarà madurar encara més els pulmons (li caldrà produir una proteïna anomenada surfactant que farà que els alvèols pulmonars no es col·lapsin) i a més li caldrà desenvolupar una capa de greix protector per tal d’ajudar-lo a regular la seva temperatura. 

A l’úter hi queda aproximadament un litre de líquid amniòtic, que s’anirà reduint a mesura que passin les setmanes. Als nadons amb genitals masculins a partir d’aquesta setmana li solen baixar els testicles a l’escrot. 

Què es pot notar?

Sovint els canvis de postura es poden veure des de l’exterior del ventre. A la setmana 32 no se sap encara si estarà col·locat en posició definitiva fins al naixement tot i que sovint ja s’han col·locat cap per avall donant-se impuls amb les cames. 

A partir d’aquesta setmana es pot notar encara més el singlot del nadó, que està preparant els seus pulmons per l’arribada del dia. També és possible notar-se més pesada i amb retenció de líquids especialment a les cames.

Els problemes de restrenyiment es poden intensificar així com les molèsties de les morenes tant internes com externes. El dolor o picor a la zona anal són les senyals més clares que estan presents. En el cas de sagnat o molta molèstia sobretot després d’anar al bany cal consultar amb un/a especialista. És important no automedicar-se.

Consells de salut

Els massatges al perineu estan indicats ja a partir d’aquesta setmana per tal de preparar el sòl pelvià. 

És important no passar-se gaire estona totalment dreta ni tampoc en posició asseguda durant un temps prolongat. És recomanable anar canviant de posició i fent petites pauses o canviar de postura.



Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Itinerannia
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat