Setmana 37 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 37 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 10:02h
per Criar.cat
El nadó ja pesa 2.950 grams i mesura uns 49 centímetres aproximadament. Si es produís el naixement, es consideraria un nadó nascut a terme. El lanugen comença a caure i la vèrnix caseosa, que protegia la pell del nadó comença a desaparèixer. 

A partir d’ara el nadó començarà a emmagatzemar greix que serà especialment important per regular la seva temperatura. Cada dia augmentarà entre uns 20 i 30 grams del seu pes. Durant aquestes darreres setmanes de part a molts nadons els creix encara més el cabell.

Es calcula que a partir d’aquesta setmana només un 3% dels fetus no estan en posició cefàlica. Si és el cas la llevadora de confiança, ginecòloga o obstetra indicarà el procediment a seguir. 

Què es pot notar?

Setmanes abans de la data prevista de part el coll de l’úter comença la seva maduració i fruit de tot plegat es pot experimentar un canvi de flux, la secreció o expulsió del tap mucós que fins ara protegia l’entrada de l’úter i que s’alliberarà per deixar lliure el canal de part i fins i tot es pot arribar a tacar en poca quantitat algunes gotes de sang. 

Els pits s’estan preparant per a l’alletament, i a banda de l’engrandiment hi ha persones que ja tenen calostre, la primera llet rica en proteïnes que alimentarà al petit/a i li donarà l’energia suficient fins que hi hagi el que s’anomena pujada de la llet, que es durà a terme algun dia després del part. 

Consells de salut

Mantenir una vida activa facilitarà el part i evitarà problemes de circulació. 

El massatge perineal també serà de gran ajuda per un part vaginal.Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat