Annie Spratt

Com posar a lloc els horaris per la tornada a l'escola?

L'especialista en son, Olga Sesé, ens dona alguns consells i trucs

Annie Spratt
Durant les vacances es desconfiguren els horaris i les rutines dels nostres fills i filles perquè canvia el dia a dia, viatgem, anem d'un lloc a l'altre, i és complicat seguir al peu de la lletra una rutina. Quan s'acosta el moment de tornar a la feina i a l'escola és important començar a posar una mica d'ordre, restablint els horaris d'acord amb l'edat i les necessitats de la nostra criatura. 

Com a rutina l'especialista Olga Sesé recomana, per exemple, començar amb la banyera, després el sopar, llegir un conte, apagar els llums, cantar una cançó i posar els infants a dormir.


I els horaris? Segons Sesé és molt important regularitzar-los també. Les criatures necessiten una mitja de 10 o 11 hores de son nocturn. Per tant, si ara començaran l'escola o la llar d'infants a les 9h del matí, hem de saber que els haurem de despertar cap a les 7.30h-8h. Això vol dir que si necessiten 11 hores de son nocturn, la seva hora d'anar a dormir serà 20.30h-21h. És per això que quan queden pocs dies per la tornada a l'escola hem d'intentar començar a assolir aquests horaris.

Com ho podem fer si ara s'estan anant a dormir tard? Ho hem de fer de forma progressiva. Si, per exemple, ara s'estan dormint a les 22.30-23h, hem de començar a avançar l'hora d'anar a dormir. Però no ho podem fer de forma brusca, posant-los a dormir de cop a les 21.00h perquè no tindran son. Ho hem de fer de forma progressiva, primer posant-los al llit a les 22h; després a les 21.30h; i així fins que ja els posem a dormir a les 21h i s'adormin bé. 


El descans dels nostres fills i filles és fonamental pel seu benestar físic i mental, i en conseqüència també, pel seu rendiment escolar. 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres