Què són les contraccions de Braxton Hicks?

Solen ser irregulars, indolores, incrementen davant l'esforç i se solen notar també en repòs

9 de setembre de 2020 a les 16:09h
per Criar.cat
L'úter d'una persona es contrau de manera habitual encara que no es percebi, en moments d'estrès o segons el període del cicle menstrual. Durant la gestació aquestes contraccions poden ser més evidents perquè l'úter creix i és més fàcil identificar-les. 

Les contraccions de Braxton Hicks són aquestes contraccions normals que es produeixen durant la gestació, que hi ha persones que fins i tot les noten a partir de les primeres setmanes però que es tornen més habituals a mesura que avança l'embaràs.

Aquestes contraccions solen ser irregulars, indolores, incrementen davant l'esforç (per exemple al caminar), se solen notar també en repòs (a les nits), i a mesura que avança l'embaràs solen ser més habituals.

De vegades aquestes contraccions són molestes (que no doloroses) i poden confondre's amb l'amenaça de part prematur, especialment passa amb persones que tenen més sensibilitat davant d'aquest moviment, o bé amb persones que les tenen de manera habitual.

Segons explica la llevadora Laia Casadevall, el més habitual és que aquestes contraccions siguin fruit d'un úter actiu o més irritable, o fins i tot segons diu, d'un úter que demana descans o més tranquilitat emocional. 

En cas de sagnat o contraccions regulars, fortes i/o molt molestes cal consultar a un/a llevador/a o obstetra.


Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres