Hobi Industri

Aconseguir cinturons segurs per infants a les sortides escolars

Hi pensem en la seguretat de les nostres criatures quan fan una excursió i viatgen en autocar?

Hobi Industri
per Criar.cat
La directiva europea sobre seguretat en el transport determina que totes les criatures amb alçada inferior a 150 centímetres han de viatjar amb un dispositiu de seguretat adaptat a la seva alçada i al seu pes.

Quan els menors de 3 anys viatgen amb un autocar, haurien d'anar amb cinturons de seguretat de tres punts regulables, amb alçador i en sentit contrari de la marxa fins als 18kg o 4 anys. Així s'obliga per llei a diversos països, els quals es prenen més seriosament la seguretat infantil.


Què passa a l'Estat Espanyol? A la pràctica són ben pocs els autocars o autobusos de la flota actual que utilitzin aquest sistema de seguretat. La majoria tenen cinturons de dos punts pensats per persones adultes. 

L'AFA La Benaula de Caldes de Malavella, en feina conjunta amb la direcció, han decidit prioritzar la seguretat en les excursions dels seus fills i filles. A partir d'ara aniran segurs, amb 80 alçadors que l'AFA ha comprat i des de la direcció del centre s'han compromès a contractar autobusos que tinguin cinturons de tres punts. "Les escoles no incompleixen cap llei quan contracten un autobús amb cinturó de dos punts, que és el que va a la panxa, però no és segur"; ens explica Neus Velasco, especialista en seguretat infantil i membre de l'AFA. "El més curiós del cas és que quan el centre escolar va contactar amb l'empresa que fins ara els proveïa d'autobusos els van contestar que tenien autobusos a la seva flota amb cinturons de 3 punts, però encara no els havien ofert", assegura.

El mateix van fer des de l'AFA d'una escola de Vilobí fa temps, i cada vegada són més les AFES que treballen conjuntament amb els centres per intentar que els seus fills i filles viatgin més segures.

Què passa amb el transport escolar diari? "El transport escolar diari de moment no té cinturons de tres punts", explica Neus Velasco. "En el nostre cas depèn del Consell Comarcal i serà més complicat. Sol passar que les empreses destinen aquells autocars de la flota que ja no els serveixen al transport escolar. Si són nous les empreses no volen posar i treure alçadors. Novament els infants són els últims", assegura.

Neus Velasco demana a les famílies que vulguin vetllar per la seguretat dels infants amb el transport escolar que no defalleixin i ens explica quins són els passos a seguir. 

Presentar projecte AFA: en primer lloc cal presentar el projecte a l'AFA
Presentar-ho a direcció: Una vegada l'AFA t'ho secundi cal que s'aprovi també des de direcció
Buscar empreses especialitzades per fer els alçadors
Que direcció es comprometi a contractar empreses d'autocar amb cinturó de 3 punts 

 
Arxivat a:
SeguretatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres