Així és com la Covid també frena la inclusió

Famílies de Cornellà de Llobregat organitzen un Change.org perquè nens i nenes amb necessitats educatives especials no es quedin sense suport per fer piscina per culpa de la Covid

per Criar.cat
El programa Fica't a l'Aigua, ofert per l'Ajuntament de Cornellà a criatures amb necessitats educatives especials, ha estat fins ara un exemple de bona pràctica perquè garanteix la inclusió i l'equitat per tal que nens i nenes amb autisme i necessitats educatives especials puguin gaudir amb els seus companys i companyes de l'activitat de piscina. 

Aquest any però, de moment no s'engegarà tal com estava previst. Valeria Cajal, presidenta de l'AMPA Escola Ignasi Iglesias, ens explica que aquest any, com de costum, es van obrir les inscripcions a les famílies que així ho desitjaven. Més tard però, es van assabentar que tot plegat havia quedat aturat per la Covid.


"Les dues escoles que queden afectades són la "Suris" i "Ignasi Iglesias" de Cornellà, perquè som les úniques que anem a una piscina fora del Municipi (la de la Bonaigua de Sant Just Desvern)", ens assegura Valeria Cajal. "No entenem per què aquests nens i nenes han de quedar exclosos de l'activitat de piscina, quan precisament tenim un carril reservat, vestuari propi... les condicions higièniques i de seguretat són idònies".

Des de l'Ajuntament de Cornellà, però asseguren que "donada la complexa situació sanitària que estem vivint, hem d'assegurar-nos que podem garantir totes les mesures de seguretat i evitar contagis"; és per això que han decidit aparcar el programa (que no tancar-lo definitivament), per tal de garantir el benestar tant de nens i nenes com de monitors.


El Lucas és un dels nens amb necessitats especials afectats per aquesta mesura. Els seus pares ens asseguren que li encanta l'aigua, però que no pot fer gaires moviments i requereix que algú el sostingui. "Nosaltres igualment el portem a la piscina, però sabem que per ell no és el mateix que quan va amb el cole i veu altres nens i nenes. Per ell és una pèrdua enorme no comptar amb aquest recurs. L'ajuda a tenir més força i que l'ajuda moltíssim a nivell motriu", assegura la seva família. 

Des de l'Associació Aprenem, associació per a la inclusió de pesones amb transtorn de l'espectre autista, donen suport a les famílies afectades: "sabem que és una situació complicada, que les mesures són complicades de complir, però també és veritat que la pandèmia ha agreujat encara més les desigualtats i el que no pot ser és que sigui l'excusa per fer passos enrere amb la inclusió", assegura la portaveu d'Aprenem, Maya Castañer. 

Les famílies de les criatures afectades han creat el següent Change.org per tal que aquestes nenes i nens no es quedin sense ficar-se a l'aigua.


Actualització 1/10/20: L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha comunicat a les famílies afectades que reobrirà el programa "Fica't a l'aigua" destinat a criatures amb necessitats educatives especials

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Paola Roig
Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres