kzenon

Contes per preparar l'arribada d'un germà o germana

Et proposem 7 títols per parlar amb el teu fill o filla de l'arribada d'un nou membre a la família

24 de gener de 2022 a les 07:16h
kzenon
Quina gran notícia és l'arribada d'un nou membre a la família! I quin munt d'incertesa que genera en els nostres fills i filles. Tenir la segona criatura mou l'estructura familiar i fa que tots els membres hagin de trobar de nou el seu lloc. Per als futurs germans i germanes grans, aquest és un moment en què sorgeixen moltes preguntes: Com es fan els nens? Quan naixerà? Com es dirà? Com serà tenir un bebè a casa?

En aquest article us recomanem set contes per preparar l'arribada d'un nou membre a la família. No es tracta de novetats editorials, sinó de títols que responen de forma respectuosa i amb un llenguatge realista i senzill els dubtes i emocions que desperta en els infants l'espera per conèixer el seu germà o germana. Al final n'hi trobareu un que parla d'altres maneres d'arribar a una família.   1. "D'on vinc"
  2. "Tu i jo: el conte més bonic del món"
  3. "Dins la nostra mama"
  4. "Quan naixerà?"
  5. "Gegantíssima" 
  6. "Tindré un germanet!"
  7. "De quina panxa vaig nèixer jo?"

 

1. "D'on vinc" d'Agnieska Kacprzyk i il·lustracions de Marianna Sztyma. 

Aquest és l'àlbum il·lustrat perfecte per compartir amb les criatures en el moment que els fem saber que tindran un germanet o germaneta. La història comença quan el pare i la mare li fan saber al seu fill que tindrà un germà, i com aquests van responent tots els dubtes que li sorgeixen al llarg de l'embaràs fins al moment que neix el bebè. El més interessant és el llenguatge natural i senzill que utilitza, sense estridències ni eufemismes, fantàsticament acompanyat de les il·lustracions, per explicar-li al futur germà gran com es conceben els nens, com creix el nadó dins la panxa i com naixerà. 

2. "Tu i jo: el conte més bonic del món" d'Elisenda Roca i il·lustracions de Guridi

 
Elisenda Roca ens porta aquesta història en vers on un infant que esdevé germà gran ens parla en primera persona. Des de l'embaràs fins a les expectatives de com jugaran quan el bebè es faci gran, el text repassa tots els dubtes, sentiments, emocions i angoixes d'esdevenir germans. 

3. "Dins la nostra mama" de Jo Witek i il·lustracions de Christine Roussey


Aquest és un àlbum amb solapes sorpresa! Compartim l'experiència inoblidable d'una nena que li parla al seu germanet: "Ets aquí dins, germanet, a la panxa de la nostra mama. I jo soc aquí fora, esperant-te. Que no surts?" 

4. "Quan naixerà?" de l'il·lustrador Lie Dirkx


Vet aquí un llibre d'activitats per a futurs germans i germanes grans. Dibuixant, pintant o retallant parlarem i reflexionarem sobre temes relacionats amb l'arribada del nadó: dissenyarem la seva robeta, aprendrem en quin punt es troba l'embaràs, prepararem junts la bossa per anar a l'hospital... Un títol que ens convida a parlar, però també a escoltar i a fer

5. "Gegantíssima" de Bel Olid i il·lustracions de Màriam Ben-Arab


Bel Olid ens presenta la història d'una nena que afronta amb il·lusió la notícia que tindrà una germaneta. Però un mal entès li farà creure que el que tindrà serà una geganteta! Un cop aclarit, arriben els dubtes: no és massa petita, ella, per ser germana gran? Però ben aviat descobrirà que és una germana gegantíssima!

6. "Tindré un germanet!" de Maria Solar i dibuixos d'Anna Clariana


Aquest títol va orientat a nens i nenes una mica més grans, a partir de 6 anys, perquè el llegeixin sols o acompanyats. El fil conductor és la il·lusió i els preparatius: cal comprar-li roba, preparar-li l'habitació, i triar-li un nom! El llibre, a més, compta amb una guia didàctica amb activitats que podeu descarregar a la web de l'editorial

7. "De quina panxa vaig néixer, jo?" de Maria Solar i dibuixos d'Anna Clariana


I acabem una proposta per entendre i explicar que no hi ha una única manera de formar una família, i que els fills i filles, germans i germanes, poden arribar per via de l'adopció, nacional o internacional, per la reproducció assistida, de l'acollida... Perquè l'important no és d'on venim, sinó que la família on arribem ens estimi i ens respecti.  


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat