Torna al consultori Torna a les consultes de Alimentació

Nonajou
Data: 29/10/20 19:25
Celiaquia
Hola! Sóc celiaca, al meu fill de 7 mesos, des de l’inici de la AC que li hem ofert gluten (practiquem BLW). Començo a veure que te molts gasos i molt flatunets, que no va de ventre, també el noto neguitos. No se si interpretar-ho com a indicis de que pot ser celíac també i treure el gluten o esperar a més endavant. Quina seria la forma d’actuar? Gràcies!

Data: 30/10/2020 10:23

Hola Nonajou!

El fet que tú siguis celíaca és, efectivament, un dels possibles indicadors que ens pot fer pensar que la teva criatura pot ser-ho. De tota manera, per saber-ho, cal estar atenta a si presenta els símptomes gastrointestinals més habituals, que són: dolor abdominal, diarrees freqüents o l'estancament del creixement (o del percentil).

Si detectes la presència d'aquests símptomes, el procediment habitual és demanar una analítica amb uns marcadors molt concrets a l'atenció primària, a través del teu o la teva pediatra, que seran l'indicador de si existeix o no la malaltia. Per aquest motiu no és recomanable retirar el gluten de forma preventiva, ja que això alteraria els resultats de les proves i podria endarrerir el diagnòstic. 

Et deixo aquí el link a l'article Com podem detectar si una criatura és celíaca?, publicat a Criar.cat.
Respost per Paula Crespo, presidenta del Col·legi de Nutricionistes de València i experta en celiaquia.


Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres