7 coses que has de tenir en compte per un Carnaval sense racisme ni estereotips

Per Carnaval no tot s'hi val

per Criar.cat
Puc disfressar el meu fill/a d'indi sense que això representi una apropiació cultural? Què han de tenir en compte les escoles per evitar promoure estereotips i rols de gènere amb els balls i les disfresses? Vull educar el meu fill/a en la igualtat i el respecte, també quan es disfressi.

Aquestes són algunes de les preguntes que ens han fet membres de la nostra comunitat de Criar.cat a través de les xarxes socials. El Carnaval pot ser una oportunitat també per educar les nostres criatures en la igualtat, a través del joc simbòlic i de transformar-se en algú altre. Però, malauradament, hi ha moltes disfresses que perpetuen rols i estereotips de gènere o que, fins i tot, poden resultar racistes.


Expertes de la Universitat de la Rioja han elaborat un treball sobre les disfresses considerades sexistes i estereotipades. Apunten que no es tracta de censurar o prohibir, sinó d'explicar-ne el significat i proposar alternatives més educatives.


A la vegada, cal tenir present que hi ha disfresses carregades de significats i de connotacions: si disfressem a dos germans, un de dimoni i l'altre d'àngel, inevitablement condicionarà i connotarà la manera amb la qual es relacionin amb ells i els adjectius que rebin per dur aquesta disfressa també. 

En aquest article t'expliquem coses que cal tenir en compte per evitar aquests estereotips i racisme implícit que hi ha darrera d'aquestes disfresses. 

 

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres