7 coses que has de tenir en compte per un Carnaval sense racisme ni estereotips

Per Carnaval no tot s'hi val

17 de febrer de 2022 a les 20:13h
Puc disfressar el meu fill/a d'indi sense que això representi una apropiació cultural? Què han de tenir en compte les escoles per evitar promoure estereotips i rols de gènere amb els balls i les disfresses? Vull educar el meu fill/a en la igualtat i el respecte, també quan es disfressi.

Aquestes són algunes de les preguntes que ens han fet membres de la nostra comunitat de Criar.cat a través de les xarxes socials. El Carnaval pot ser una oportunitat també per educar les nostres criatures en la igualtat, a través del joc simbòlic i de transformar-se en algú altre. Però, malauradament, hi ha moltes disfresses que perpetuen rols i estereotips de gènere o que, fins i tot, poden resultar racistes.


Expertes de la Universitat de la Rioja han elaborat un treball sobre les disfresses considerades sexistes i estereotipades. Apunten que no es tracta de censurar o prohibir, sinó d'explicar-ne el significat i proposar alternatives més educatives.


A la vegada, cal tenir present que hi ha disfresses carregades de significats i de connotacions: si disfressem a dos germans, un de dimoni i l'altre d'àngel, inevitablement condicionarà i connotarà la manera amb la qual es relacionin amb ells i els adjectius que rebin per dur aquesta disfressa també. 

En aquest article t'expliquem coses que cal tenir en compte per evitar aquests estereotips i racisme implícit que hi ha darrera d'aquestes disfresses. 

 

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres