Cottonbro

He de comunicar a l'escola si el meu fill o filla té Covid?

Tot el que et cal saber si el teu fill o filla dona positiu

Cottonbro
per Criar.cat
En les últimes setmanes han tornat a pujar els contagis de coronavirus. Hi ha moltes famílies què es pregunten com han de procedir si el seu fill o filla dona positiu, o si hi ha algun familiar afectat pel virus. Han de guardar quarantena? Ho han de comunicar a l'escola? I si conviuen amb un positiu a casa, poden anar a l'escola?

En aquests moments no hi ha cap protocol vigent a les escoles que fixi una manera especial de procedir amb la Covid. Així doncs, preval els criteris establerts per a les malalties transmissibles: 


En cas que una criatura presenti símptomes compatibles amb la malaltia, no pot acudir a l'escola fins 24 hores després que hagin desaparegut els símptomes. En cap cas, està obligat/da a guardar quarantena com havia passat temps enrere. 

En cas de donar positiu i no presentar símptomes, la criatura tampoc s'ha d'aïllar. Sí que ha de prendre una sèrie de mesures preventives, com ara l'ús de la mascareta en cas de ser major de 6 anys, i evitar el contacte amb persones vulnerables.


Les famílies no estan obligades a fer-los el test ni tampoc a comunicar el motiu de la malaltia. És a dir, no han d'especificar si quan un alumne/a falta a classe és motiu d'haver-se contagiat de Covid, o bé per alguna altra circumstància. 

En cas de ser convivent d'un positiu però no tenir símptomes ni confirmació de la malaltia, la criatura pot seguir anant a l'escola. Es recomana, això sí, un seguiment per poder prevenir al màxim possibles contagis a l'aula. 

Els símptomes de la Covid sovint es confonen amb els del refredat o de la grip perquè solen compartir clínica. Tot i així, l'última variant del virus ha permès detectar una complicació que no s'havia vist en anteriors onades en criatures petites: la laringotraqueobronquitis.

Què és? Aquesta complicació es caracteritza per una tos peculiar i una inhalació sorollosa i aguda. Es produeix quan els refredats i altres infeccions víriques causen inflamació i inflor al voltant de la laringe, la tràquea i els bronquis, i en alguns casos greus pot causar problemes de respiració. 

Última actualització: 13 de maig del 2022

Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres