Jo via Unsplas

7 consells per evitar el malbaratament alimentari a casa

La Cristina Romero, activista en contra el malbaratament alimentari als menjadors escolars, ens dona 7 consells per tal que el menjar no acabi a les nostres escombraries

Jo via Unsplas
per Criar.cat
De vegades, quan cuines en grans quantitats, compres més del que necessites o confons la data de caducitat amb la de consum preferent, hi ha aliments que malauradament acaben a les escombraries de casa nostra. Es calcula que cada any a la Unió Europea, es descarten 88 milions de tones d'aliments, amb un cost de 143 bilions d'euros, segons dades facilitades per l'Agència de Residus de Catalunya.

A Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any, o el que és el mateix, uns 35 kg/persona (ARC i UAB 2012). Tot i la legistlació i la prevenció, representa un problema estructural. Hi ha llocs al món on falten aliments i en canvi a d'altres llocs del món acaben a les escombraries. La Cristina Romero, activista en contra el malbaratament alimentari, ens facilita 7 claus per evitar-lo a les nostres llars.


 
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres