Bady Abbas

Com cal tallar-los les ungles?

Ens ho explica la podòloga Neus Moya

per Criar.cat
Bady Abbas
Com cal tallar-los les ungles de manera respectuosa? Quina forma és la ideal? Quins consells i tips per evitar problemes a les ungles ens podeu donar?

Segons ens explica la Neus Moya cal tallar les ungles rectes. Les cantonades s'han de deixar també rectes. Què passa amb les punxes que poden sortir a les vores? Simplement es poden llimar, però no tallar. D'aquesta manera evitarem possibles inconvenients com els voltadits.


Quins són els principals problemes en ungles de nadons? Principalment el que es coneix com "ungla clavada", l'onicocriptosi. És un problema que es pot evitar i que sovint va relacionat amb un mal tall d'ungles o bé pel fet d'utilitzar pijames de peus massa ajustats.

Sovint se sol recomanar que als nadons no se'ls talli les ungles i simplement es llimin per tal d'evitar que es tallin massa curtes i que s'ocasioni aquesta situació. Si es tallen poquet i sempre rectes en principi es poden tallar.


El calçat és clau per evitar també problemes a les ungles. De fet, segons explica Neus Moya al conte infantil "Sabates Noves"; un dels senyals que apunten que les sabates van petites és el fet que surtin vermellors a les puntes dels dits, però també problemes a les ungles.

Per això cal revisar el calçat, que sigui respectuós també amb les puntes dels dits. En aquest reel la Neus Moya ens explica alguns dels tips que has de saber a l'hora de tallar les ungles a una criatura. 
 


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres