Nadia Pimenova

No llencis aquests 8 aliments: no caduquen mai

Cal tenir un bon control dels productes que hi ha al rebost i a la nevera

27 de maig de 2022 a les 13:22h
Nadia Pimenova
Conservar els aliments en bon estat és fonamental per no estar exposat a cap risc per a la salut que pot comportar greus conseqüències. Gràcies a les lleis establertes a nivell internacional, estatal i nacional, els productes que arriben al nostre rebost i a la nostra nevera estan molt controlats i passen garanties de salubritat. Ara bé, saber quan caduquen i ser conscients de quant trigaran a podrir-se és, també, molt important.

És per això que cal conèixer que hi ha diversos aliments que pots tenir conservats i guardats pràcticament per sempre, almenys durant molts anys, perquè no caducaran mai.

A continuació, teniu un llistat que us pot servir per tenir encara més coneixements del que guardes al rebost i a la cuina:

Pasta

La pasta seca no caduca mai. Gràcies a la manca d'aigua, aquest aliment anirà perdent altres elements com el gust o la textura. Quina és la clau perquè no pugui passar res perjudicial? Mantenir-la ben guardada (en el mateix recipient, si és de manera correcta, o en pots de vidre) perquè no agafi humitat.  

Vinagre

El vinagre no caduca. Precisament, es fa servir per conservar altres aliments -utilitzat sobretot pels productes en conserva- gràcies a les seves propietats que repel·leixen la proliferació de bacteris. 

Xocolata

Encara que sembli mentida, la xocolata negra aguanta anys i anys sense caducar. Com hem alertat, la humitat és l'únic problema que pot perjudicar l'aliment, però de per si només perdrà certs matisos de gust després d'haver estat encetat. 

Llegums (però els secs)

Els pots de conserva dels llegums (els ja cuits) solen ser un aliment de referència per tenir al rebost, ja que triga molts anys a caducar. Ara bé, si el que es guarden són els llegums secs, no cal ni preocupar-se. No caducaran mai. 

Sal i sucre

Si es conserven de manera hermètica, la sal i el sucre no caduquen mai. Només el sucre morè es recomana consumir en dos anys, com a molt, perquè està fet de manera diferent. Els altres dos, sobretot la sal, que es fa servir per conservar aliments, no cal ni mirar la data de caducitat. 

Mel

Ignora completament la data de caducitat que trobaràs en els pots de mel. No caduca mai. Sense més. No cal preocupar-se. Com a molt de no deixar-lo obert perquè no se t'ompli de formigues.

Salsa de soja

Si l'aigua és la mare dels problemes, la sal és la mare de les solucions (en la conservació alimentària, compte amb els aspectes nutricionals). La salsa de soja té grans quantitats d'aquest mineral que impedeixen la proliferació de bacteris que la facin malbé. Si 

Arròs blanc

No cal llençar cap paquet d'arròs que faci setmanes, mesos o anys que tinguis guardat en un prestatge. Cal prestar atenció, això sí, a les larves que podrien haver-se introduït entre els grans d'arròs. Com en totes les altres recomanacions i els aliments esmentats anteriorment, la higiene és primordial.


Arxivat a:
AlimentacióGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat