Jaume Ventura Busquets

El nostre fill va morir per una leucèmia molt agressiva i volem ajudar a trobar tractaments

La Núria i en Sergi, una parella de Granollers, inicien una recollida de fons per investigar la rara patologia que no va poder superar el seu fill

15 de desembre de 2022 a les 08:00h
Jaume Ventura Busquets
per Jaume Ventura Busquets
En Pol, un nadó de dos anys i mig, va morir per l'anomenada leucèmia limfoblàstica B-madura KMT2A-MLLT3, un tipus poc comú, molt agressiu i enganyós de la malaltia. Ara, la Núria i el Sergi, els seus pares, han iniciat una campanya per recaptar fons que serveixin per conèixer millor aquesta leucèmia, trobar noves teràpies de tractament i millorar la supervivència. Els detalls es poden trobar a la pàgina que han creat amb la Vall d'Hebron o al perfil d'Instagram @ellegadodepol.

Aquests dos joves de Granollers expliquen que ara es veuen amb forces per explicar-ho: "Iniciem la campanya perquè, fa un any i nou mesos, el nostre fill va morir per un tipus de leucèmia que és molt rara i agressiva. Els metges i investigadors de la Vall d'Hebron s'han compromès a estudiar-la i a buscar tractaments que funcionin, perquè amb en Pol res va funcionar", explica la Núria.


"Té les característiques de diverses leucèmies, però té una reacció molt explosiva. Hi ha documentats molt pocs casos al món", afegeix en Sergi. A la seva web detallen que "pot confondre a l'hora de la diagnosi, perquè té aparença de cèl·lula ben formada però amaga la immaduresa i explosivitat de les leucèmies del lactant, que li atorga un terrible pronòstic, podent-se curar menys de la meitat dels casos amb els tractaments actuals".

La seva campanya de recollida de fons ha començat d'allò més bé. En pocs dies ja han recaptat diversos milers dels 30.000 euros que busquen aconseguir per la primera fase. Uns fons que, segons expliquen, donarien per dos anys de finançament: "L'objectiu inicial són 30.000, però el projecte d'investigació són uns 100.000. La idea és començar i anar investigant amb les cèl·lules immortalitzades d'en Pol. El propòsit és que se'n diagnostiquin més, perquè segurament hi ha hagut més casos".



La Núria i el Sergi encara es troben en procés de dol. De fet, asseguren que no acaben d’assimilar el que els hi passa. També diuen, però, que ara tenen forces per visibilitzar la seva lluita, en part gràcies al personal de la Vall d'Hebron, on es van estar tretze mesos, i que el personal del centre es va convertir en una segona família. Però també gràcies a les forces que els hi dona el seu fill: "El fet que la iniciativa porti el seu nom també ens ajuda a tirar endavant", destaca en Sergi.


Aquests dos joves granollerins diuen que el seu fill els hi va regalar una màxima: "Tot i les dificultats, no s’ha de perdre mai el somriure i cal tirar endavant". I anuncien que per aconseguir-ho també tenen una bona notícia que els ajudarà: l'embaràs en què es troba la Núria.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat