Adrià Costa

Noves aturades a les escoles i instituts el mes de gener

Els sindicats convoquen vaga per al 25 i 26 de gener

Adrià Costa
Els mestres tornen a la vaga. Els sindicats educatius han anunciat aquest divendres al matí la convocatòria d'una vaga per al 25 i 26 de gener a tots els centres d'educació primària i secundària de Catalunya. La comunitat educativa reprèn així les mobilitzacions després de setmanes de negociacions amb el Departament d'Educació que han acabat sense cap acord.

Sobre la taula hi havia la planificació per revertir les retallades, un punt que va quedar fora de l'acord del setembre que va permetre començar el curs escolar amb normalitat i desconvocar-ne les vagues previstes. Els sindicats ja van alertar Educació que les reunions del desembre eren l'"última oportunitat" per evitar les mobilitzacions. 


Segons han detallat aquest divendres la representant d'USTEC, Iolanda Segura, i el coordinador en funcions d'Acció Sindical, Andreu Mumbrú, la demanda principal dels sindicats és aconseguir un pacte d'estabilitat del personal interí i que es faci un concurs restringit per a aquest col·lectiu. A més, també demanen considerar la prioritat de reduir el percentatge d'interins als centres. 

Més enllà de la incorporació de 3.500 nous professors a partir del mes de gener, queda pendent negociar amb el Departament encapçalat per Josep González-Cambray un calendari per revertir la resta de retallades. Entre aquestes, augmentar la inversió en educació fins al 6% del PIB català, equiparar els sous dels professors de formació professional i poder reduir en dues hores lectives l'horari dels docents majors de cinquanta anys.


 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres