ACTIVITAT: Fes el teu calendari d'advent

Et proposem fer un calendari d'advent alternatiu per aquest Nadal ple d'activitats per gaudir amb la família

Aquest Nadal us proposem un calendari d’advent alternatiu, fet amb bossetes o bé amb capsetes. Podeu utilitzar i reutilitzar bosses i capses que tingueu a casa i emplenar-les d'allò que més els agradi. Les nostres ens les ha creat DeDrap.com, botiga on-line especialitzada en productes infantils.

La idea és emplenar les bossetes de cotó o capsetes amb propostes de diferents activitats per a fer, de les quals us n’hem exemplificat algunes, però que deixem totalment obert per a que cadascú se’l personalitzi a mida (i ens deixi veure-ho a través de les xarxes etiquetant @criarcat!) 


Vals 

Una magnifica opció és fer propostes als nens per a fer coses que els agraden: saltar al llit, pintar-se la cara, convidar un amic/ga a jugar a casa (aquest any, del grup bombolla), fer la seva activitat preferida, i una infinitat d’opcions que aquesta opció ofereix.


Us compartim una plantilla de vals per tal que us la pogueu imprimir. També els podeu fer vosaltres mateixos/es segons el vostre gust i el de la vostra criatura. 

Jeroglífics 

Una molt bona opció és crear un alfabet alternatiu mitjançant símbols o dibuixos, i trobar notes codificades dins la bosseta del calendari. Serà una estona divertida i entretinguda.

Pistes amb manualitats

Un calendari d’advent no és un calendari d’advent complet si no té material que es pugui manipular, oi? Us proposem fer manualitats amb elements reciclats, o aprofitar el calendari d’advent per incloure el material per a fer les postals de nadal, o alguna decoració per a l’arbre.

Podeu amagar el material en algun racó de casa, i posar dins la bosseta del calendari la pista o el mapa del tresor per a trobar-lo.

 

Jocs de lectoescriptura

Endevinalles, rodolins, reptes lingüístics o qualsevol altre joc relacionat amb la llengua poden ser un bon entreteniment per a incloure dins el calendari d’advent.

Petites receptes de cuina 

Els infants en general adoren entrar dins la cuina i col·laborar a fer tot tipus d’activitats, així que les propostes del calendari també poden incloure fer petites i senzilles receptes de cuina saludables: les clàssiques galetes de civada, plàtan i canyella; un suc de fruites ben atractiu, o fins i tot deixar volar la imaginació i fer creacions divertides amb fruita.

 

Finalment, com a recomanació, us animem a quadrar les activitats del calendari amb el dia a dia familiar. És a dir, podem escollir un o altre contingut en funció del temps que tinguem cada dia (un diumenge podrem fer una manualitat o una recepta de cuina amb més calma que un dia entre setmana), o fins i tot incloure altres persones dins el calendari si esperem la visita d’algú.
 
 

Esperem que us agradi, que us animeu a fer un calendari d’advent alternatiu, que hi pugueu incloure totes les variacions de forma i de contingut

 

Júlia Bolea
Pedagoga
CONTINGUT RELACIONAT
Imatge il·lustrativa
Kelly Sikkema
Un estudi coordinat per l'Hospital Vall d'Hebrón confirma que només un 8% dels menors va transmetre la Covid-19 al seu nucli familiar
Imatge il·lustrativa
Parlem amb les odontopediatres de "món pediàtric" per informar-nos dels beneficis i inconvenients de la utilització del xumet
Imatge il·lustrativa
Adrià Costa
Raquel Orgilés Vila via Alba Carreres
La Raquel, mare monomarental, ens explica la dura situació en la que es troba: quan va decidir ser mare soltera no s'esperava que la crisi de la Covid l'afectés
Imatge il·lustrativa
Annie Spratt
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens explica per què no cal forçar la situació quan una criatura no vol fer petons o abraçades
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres