Natalia Deriabina

5 contes manipulatius i interactius per aprendre els colors dels 0 als 3 anys

Són propostes educatives de Panini Books per acompanyar les criatures en el seu desenvolupament

24 de març de 2023 a les 07:30h
Natalia Deriabina
per Alba Carreres
Et proposem cinc contes interactius perquè el teu fill/a aprengui els colors de manera manipulativa. Són propostes de Panini Books per treballar, des de la primera infància i fins els 4 anys, els colors, les textures i la sensorialitat, molt important en aquesta etapa del desenvolupament. 

Tot i que la majoria de nadons comencen ben aviat a distingir els colors, no és fins aproximadament els sis mesos quan diferencien les diverses tonalitats. El verd i el vermell són els colors que més els costen de distingir (i això no vol dir que la teva criatura sigui daltònica). Sovint, cap als dos anys se sol donar aquesta confusió. El groc i el blau també són colors que costen de distingir. Aquesta capacitat millora amb el temps i amb l'edat. 

Aquests són alguns dels contes proposats per treballar els colors:

  1. Minidiccionari en imatges dels colors
  2. Busca i troba animals
  3. Vine amb mi!Nombres i colors
  4. Amics puzles, els colors
  5. Hola, arc de sant Martí
 

Minidiccionari en imatges dels colors

Una nova edició d'un diccionari visual en el qual hi ha diversos objectes i personatges de diversos colors. Un llibre amb lletra majúscula que és evolutiu i que als 3 anys pot servir per començar a llegir les primeres paraules. 

Té un format ideal: amb tapes encoixinades, per tal d'evitar que l'ús el desgasti, i està pensat per ser agafat per mans petites. 
 
 Busca i troba animals

Un conte d'activitats per pintar amb aigua. A l'interior demana a cada pàgina que un cop hagin sortit els colors trobin diversos animals dels colors que s'indiquen. Un conte també disponible amb la versió d'unicorns.

Es tracta d'un conte reutilitzable: quan s'assequen les pàgines pots tornar a començar. A més el conte ve amb un pinzell màgic amb un dipòsit d'aigua. 
 
 
 
Vine amb mi! Nombres i colors

Nombres i colors amb troquelat i textura a les pàgines per resseguir. Ah! I amb pàgines de feltre. Un llibre divertit per aprendre els nombres i els colors amb l'ajuda d'un divertit camaleó. Ideal per aprendre vocabulari nou i identificar els nombres i els colors amb els dibuixos proposats. 
 
 Amics puzles, els colors

Una proposta que inclou 4 puzles de 3 peces grans cada un. Recomanat pel 0-3 per aprendre els colors, els animals i la natura. Un conte ple d'activitats pels més menuts de la casa. 

Treballa la motricitat fina, la memòria visual, la capacitat d'observació i de concentració i atenció, la creativitat, la lateralitat i els colors. 
 
 


 
Hola Arc de Sant Martí

Un enginyós llibre de finestres d'allò més original per aprendre els colors de l'arc de Sant Martí. Es tracta d'una proposta amb pàgines troquelades per aprendre un color a cada pàgina. 

Aquesta proposta, recomanada des dels 0 anys i fins els 3, és una proposta evolutiva que permetrà a l'infant descobrir més detalls del contingut a partir de l'observació, aprendre i propiciar la interacció amb la persona cuidadora que l'acompanya. 
 
Amb el suport de

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Caçations
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres