Natalia Deriabina

5 contes manipulatius i interactius per aprendre els colors dels 0 als 3 anys

Són propostes educatives de Panini Books per acompanyar les criatures en el seu desenvolupament

Natalia Deriabina
per Criar.cat
Et proposem cinc contes interactius perquè el teu fill/a aprengui els colors de manera manipulativa. Són propostes de Panini Books per treballar, des de la primera infància i fins els 4 anys, els colors, les textures i la sensorialitat, molt important en aquesta etapa del desenvolupament. 

Tot i que la majoria de nadons comencen ben aviat a distingir els colors, no és fins aproximadament els sis mesos quan diferencien les diverses tonalitats. El verd i el vermell són els colors que més els costen de distingir (i això no vol dir que la teva criatura sigui daltònica). Sovint, cap als dos anys se sol donar aquesta confusió. El groc i el blau també són colors que costen de distingir. Aquesta capacitat millora amb el temps i amb l'edat. 

Aquests són alguns dels contes proposats per treballar els colors:

  1. Minidiccionari en imatges dels colors
  2. Busca i troba animals
  3. Vine amb mi!Nombres i colors
  4. Amics puzles, els colors
  5. Hola, arc de sant Martí
 

Minidiccionari en imatges dels colors

Una nova edició d'un diccionari visual en el qual hi ha diversos objectes i personatges de diversos colors. Un llibre amb lletra majúscula que és evolutiu i que als 3 anys pot servir per començar a llegir les primeres paraules. 

Té un format ideal: amb tapes encoixinades, per tal d'evitar que l'ús el desgasti, i està pensat per ser agafat per mans petites. 
 
 Busca i troba animals

Un conte d'activitats per pintar amb aigua. A l'interior demana a cada pàgina que un cop hagin sortit els colors trobin diversos animals dels colors que s'indiquen. Un conte també disponible amb la versió d'unicorns.

Es tracta d'un conte reutilitzable: quan s'assequen les pàgines pots tornar a començar. A més el conte ve amb un pinzell màgic amb un dipòsit d'aigua. 
 
 
 
Vine amb mi! Nombres i colors

Nombres i colors amb troquelat i textura a les pàgines per resseguir. Ah! I amb pàgines de feltre. Un llibre divertit per aprendre els nombres i els colors amb l'ajuda d'un divertit camaleó. Ideal per aprendre vocabulari nou i identificar els nombres i els colors amb els dibuixos proposats. 
 
 Amics puzles, els colors

Una proposta que inclou 4 puzles de 3 peces grans cada un. Recomanat pel 0-3 per aprendre els colors, els animals i la natura. Un conte ple d'activitats pels més menuts de la casa. 

Treballa la motricitat fina, la memòria visual, la capacitat d'observació i de concentració i atenció, la creativitat, la lateralitat i els colors. 
 
 


 
Hola Arc de Sant Martí

Un enginyós llibre de finestres d'allò més original per aprendre els colors de l'arc de Sant Martí. Es tracta d'una proposta amb pàgines troquelades per aprendre un color a cada pàgina. 

Aquesta proposta, recomanada des dels 0 anys i fins els 3, és una proposta evolutiva que permetrà a l'infant descobrir més detalls del contingut a partir de l'observació, aprendre i propiciar la interacció amb la persona cuidadora que l'acompanya. 
 
Amb el suport de

Arxivat a:
LlibresGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres