Nathan Dumlao

Cada quant cal rentar el pijama?

Rentem més la roba del que cal?

3 de juliol de 2023 a les 07:30h
Nathan Dumlao
Rentem més la roba del que cal? Més de la meitat dels microplàstics que hi ha al mar provenen de les fibres tèxtils de la roba que rentem. Tot i això, hi ha d'haver un punt mitjà entre higiene i medi ambient. Quin seria?

Segons l'Institut Americà de Neteja hauríem de rentar el pijama cada quatre dies des de que ens el vam posar net, tot i que es podria ampliar a l'hivern, que no suem tant, i també si ens dutxem just abans d'anar a dormir.


En infants que suen molt, ens explica la dermatòloga de Sant Joan de Déu, Dra. Carolina Prat, cal canviar-lo cada vegada que mullin. "És important que la roba amb la qual dormin transpiri i que a més els sigui còmoda per dormir", explica.

Si realment hi ha moltes conseqüències de la suor (per exemple els apareixen granets o vermellors), se'ls pot aplicar talc en format líquid. Per prevenir pelades quan porten bolquers se'ls pot aplicar pomades barrera que portin zinc.


Hi ha moltes famílies que sobre abriguen les criatures també a la nit. Això fa que en els plecs del cos: coll i aixelles, especialment a l'estiu, s'irritin. A aquests infants els pot costar més adormir-se per la calor. 

Quan sí que es recomana edredó o saquet per dormir és quan la temperatura baixa de 21 graus. Segons l'Institut Americà de Neteja, aquest element sí que el podríem allargar més abans de rentar-lo. Es recomana fer-ho dues o tres setmanes després que l'haguem rentat. També és important no utilitzar el mateix sac pel carrer que pel llit.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Martí Albesa
per Lluís Girona
El Govern accedeix a la proposta del Consell d'Educació de Catalunya que demanava tenir cinc dies laborables per preparar el retorn a les aules
Imatge il·lustrativa
Guillaume de Germain
per Alba Castellvi Miquel/Irene Ramentol
Claus perquè els infants es posin reptes, amb una mirada inclusiva
Imatge il·lustrativa
Ksenia Makagonov
Hi ha aprenentatges que superen els riscs des del punt de vista neurocientífic
Imatge il·lustrativa
Departament d'Educació
per Irene Ramentol
Propostes pedagògiques per Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat