Nathan Dumlao

Cada quant cal rentar el pijama?

Rentem més la roba del que cal?

3 de juliol de 2023 a les 07:30h
Nathan Dumlao
Rentem més la roba del que cal? Més de la meitat dels microplàstics que hi ha al mar provenen de les fibres tèxtils de la roba que rentem. Tot i això, hi ha d'haver un punt mitjà entre higiene i medi ambient. Quin seria?

Segons l'Institut Americà de Neteja hauríem de rentar el pijama cada quatre dies des de que ens el vam posar net, tot i que es podria ampliar a l'hivern, que no suem tant, i també si ens dutxem just abans d'anar a dormir.


En infants que suen molt, ens explica la dermatòloga de Sant Joan de Déu, Dra. Carolina Prat, cal canviar-lo cada vegada que mullin. "És important que la roba amb la qual dormin transpiri i que a més els sigui còmoda per dormir", explica.

Si realment hi ha moltes conseqüències de la suor (per exemple els apareixen granets o vermellors), se'ls pot aplicar talc en format líquid. Per prevenir pelades quan porten bolquers se'ls pot aplicar pomades barrera que portin zinc.


Hi ha moltes famílies que sobre abriguen les criatures també a la nit. Això fa que en els plecs del cos: coll i aixelles, especialment a l'estiu, s'irritin. A aquests infants els pot costar més adormir-se per la calor. 

Quan sí que es recomana edredó o saquet per dormir és quan la temperatura baixa de 21 graus. Segons l'Institut Americà de Neteja, aquest element sí que el podríem allargar més abans de rentar-lo. Es recomana fer-ho dues o tres setmanes després que l'haguem rentat. També és important no utilitzar el mateix sac pel carrer que pel llit.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres