Jan Kopriva

L'alletament sense gestació és possible

Un estudi de l'Hospital Taulí confirma que la inducció a la lactància és possible tot i que encara és una opció molt desconeguda

Jan Kopriva
per Criar.cat
Quan pensem en lactància materna sovint ho fem en relació a dones que han gestat i parit. Tot i això, el creixement de nous models familiars han fet que ens replantegem aquestes situacions.

Dues llevadores de l'Hospital Taulí, la Gemma Cazorla i la Noemí Obregón, han fet un estudi sobre els reptes de la inducció de la lactància materna en dones no gestants, és a dir, de mares que no han estat embarassades. 


Què és la inducció a la lactància?

"Parlem d'inducció a la lactància quan una dona que mai ha estat embarassada vol produïr llet, i això es dóna sobretot en casos de parelles de dues mares o bé d'adopcions", ens explica la Gemma Cazorla.


Fins ara hi ha hagut molt de desconeixement sobre el tema, tant per les mares que ho haguéssin desitjat fer com per professionals de la salut, llevadores o obstetres. 

Ara, l'estudi de la Gemma Cazorla i la Noemí Obregón ha estat publicat a la revista especialitzada Journal of Human Lactation. Es tracta del primer estudi qualitatiu basat en entrevistes en profunditat a una desena de dones que han volgut passar pel procés d'inducció de lactància.

Com funciona la inducció?

El procés d'inducció consisteix en una combinació d'hormones (anticonceptives), per tal de fer creure al cos que s'està gestant. "Cal començar el tractament cinc mesos abans d'haver de començar a alletar el nadó", ens diu la Gemma.

A banda del procés d'hormonació també cal una estimulació manual de les glàndules mamàries combinades amb l'ús del tirallet de manera constant. "Amb molta constància i paciència, vaig començar a treure'm les primeres gotes", ens explica la Xell, una de les mares que ha participat a l'estudi.Quins són els resultats?

Segons ens explica la Gemma Cazorla, responsable de l'estudi, la inducció té èxit, ja que les dones no gestants han pogut alletar la seva criatura. No obstant això, admet que s'ha hagut de combinar amb la llet de fórmula perquè la llet d'una sola dona "no seria suficient"; assegura.

"La majoria de les persones que decideixen induir la lactància ho fan per poder tenir un vincle, a través de l'alletament matern, amb la criatura"; ens diu la llevadora.

T'ha agradat aquest contingut?


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres