Jan Kopriva

L'alletament sense gestació és possible

Un estudi de l'Hospital Taulí confirma que la inducció a la lactància és possible tot i que encara és una opció molt desconeguda

Jan Kopriva
per Criar.cat
Quan pensem en lactància materna sovint ho fem en relació a dones que han gestat i parit. Tot i això, el creixement de nous models familiars han fet que ens replantegem aquestes situacions.

Dues llevadores de l'Hospital Taulí, la Gemma Cazorla i la Noemí Obregón, han fet un estudi sobre els reptes de la inducció de la lactància materna en dones no gestants, és a dir, de mares que no han estat embarassades. 


Què és la inducció a la lactància?

"Parlem d'inducció a la lactància quan una dona que mai ha estat embarassada vol produïr llet, i això es dóna sobretot en casos de parelles de dues mares o bé d'adopcions", ens explica la Gemma Cazorla.


Fins ara hi ha hagut molt de desconeixement sobre el tema, tant per les mares que ho haguéssin desitjat fer com per professionals de la salut, llevadores o obstetres. 

Ara, l'estudi de la Gemma Cazorla i la Noemí Obregón ha estat publicat a la revista especialitzada Journal of Human Lactation. Es tracta del primer estudi qualitatiu basat en entrevistes en profunditat a una desena de dones que han volgut passar pel procés d'inducció de lactància.

Com funciona la inducció?

El procés d'inducció consisteix en una combinació d'hormones (anticonceptives), per tal de fer creure al cos que s'està gestant. "Cal començar el tractament cinc mesos abans d'haver de començar a alletar el nadó", ens diu la Gemma.

A banda del procés d'hormonació també cal una estimulació manual de les glàndules mamàries combinades amb l'ús del tirallet de manera constant. "Amb molta constància i paciència, vaig començar a treure'm les primeres gotes", ens explica la Xell, una de les mares que ha participat a l'estudi.Quins són els resultats?

Segons ens explica la Gemma Cazorla, responsable de l'estudi, la inducció té èxit, ja que les dones no gestants han pogut alletar la seva criatura. No obstant això, admet que s'ha hagut de combinar amb la llet de fórmula perquè la llet d'una sola dona "no seria suficient"; assegura.

"La majoria de les persones que decideixen induir la lactància ho fan per poder tenir un vincle, a través de l'alletament matern, amb la criatura"; ens diu la llevadora.

T'ha agradat aquest contingut?


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres