Té son però no vol dormir

Com puc saber si està "passat de voltes"?

24 de juliol de 2023 a les 09:44h
En èpoques de vacances, caps de setmanes intensos, quan simplement, sigui pel que sigui, trenques el seu ritme i la seva rutina, pot ser que tingui son i no es pugui adormir. 

És el que vulgarment se'n diu "estar passat de voltes" o sobre cansament. Segons ens explica el Dr. Oscar Ramón Sans, cap de la Unitat de Trastorns del Son Infantil i juvenil de l'Hospital Sant Joan de Déu, qualsevol cosa que afecti la quantitat i qualitat del son pot propiciar l'aparició de terrors nocturns. 


Revisar rutines i horaris
és el primer que podem fer per no arribar a aquesta situació. És important respectar les seves finestres de son.Com més cansats estan més els costa agafar el son. Posar-se a dormir és com baixar escales, ens explica el doctor. És el que se'n diu profunditat del son: si estic molt cansat és com si saltés

Allò que mengem també afecta al son. El cacau és un excitant, tot i que també porta triptòfan, que ajuda a descansar millor. L'excés de sucres també pot afectar la qualitat de son. La llet, per exemple, és un aliment que porta triptòfan i que ajuda els infants a relaxar-se. 
Sigui com sigui, que un infant estigui en aquest estat és senyal que necessita descansar més i que hem de respectar les seves rutines. És molt freqüent que vegis que l'infant badalla, que tingui son i que en canvi, no es pugui adormir, plori o vulgui que el bressolis per autoregular-se.

Senyals clares de sobre cansament:

Irritabilitat
Cansament
Excés d'energia
Plor
Intranquil·litat

Per què a l'estiu costa més dormir? Per començar a dormir la temperatura central ha de baixar. Si la nostra temperatura interna no baixa no ens adormirem. Per això a l'estiu costa més adormir-se. Qualsevol soroll fort extern abans d'anar a dormir, activitat intensa durant el dia pot influir en aquesta qualitat del son.
Arxivat a:
SonGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres