Té son però no vol dormir

Com puc saber si està "passat de voltes"?

24 de juliol de 2023 a les 09:44h
En èpoques de vacances, caps de setmanes intensos, quan simplement, sigui pel que sigui, trenques el seu ritme i la seva rutina, pot ser que tingui son i no es pugui adormir. 

És el que vulgarment se'n diu "estar passat de voltes" o sobre cansament. Segons ens explica el Dr. Oscar Ramón Sans, cap de la Unitat de Trastorns del Son Infantil i juvenil de l'Hospital Sant Joan de Déu, qualsevol cosa que afecti la quantitat i qualitat del son pot propiciar l'aparició de terrors nocturns. 


Revisar rutines i horaris
és el primer que podem fer per no arribar a aquesta situació. És important respectar les seves finestres de son.Com més cansats estan més els costa agafar el son. Posar-se a dormir és com baixar escales, ens explica el doctor. És el que se'n diu profunditat del son: si estic molt cansat és com si saltés

Allò que mengem també afecta al son. El cacau és un excitant, tot i que també porta triptòfan, que ajuda a descansar millor. L'excés de sucres també pot afectar la qualitat de son. La llet, per exemple, és un aliment que porta triptòfan i que ajuda els infants a relaxar-se. 
Sigui com sigui, que un infant estigui en aquest estat és senyal que necessita descansar més i que hem de respectar les seves rutines. És molt freqüent que vegis que l'infant badalla, que tingui son i que en canvi, no es pugui adormir, plori o vulgui que el bressolis per autoregular-se.


Senyals clares de sobre cansament:

Irritabilitat
Cansament
Excés d'energia
Plor
Intranquil·litat

Per què a l'estiu costa més dormir? Per començar a dormir la temperatura central ha de baixar. Si la nostra temperatura interna no baixa no ens adormirem. Per això a l'estiu costa més adormir-se. Qualsevol soroll fort extern abans d'anar a dormir, activitat intensa durant el dia pot influir en aquesta qualitat del son.
Arxivat a:
SonGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat